Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ρώμη: Συγγνώμη ζητά ο τουρίστας που βανδάλισε το Κολοσσαίο - Φοβάται τις νομικές συνέπειες

Ρώμη: Συγγνώμη ζητά ο τουρίστας που βανδάλισε το Κολοσσαίο – Φοβάται τις νομικές συνέπειες

Υπάρχει ενδεχόμενο επιβολής ποινής φυλάκισης

Μετανιωμένος δηλώνει ο τουρίστας από το Μπρίστολ της Αγγλίας που εντοπίστηκε να χαράσσει τα αρχικά του ονόματός του και της κοπέλας του στο Κολοσσαίο της Ρώμης.

Ο Ιβάν Ντιμιτρόφ βρισκόταν σε διακοπές με τη σύντροφό του και καταγράφηκε από έναν άλλο τουρίστα να βανδαλίζει το ιστορικό οικοδόμημα. Το βίντεο σε λίγες ώρες έγινε viral σηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων και κατακραυγής.

Ο άντρας όπως θα δείτε στο βίντεο χαράσσει με τη βοήθεια ενός κλειδιού την επιγραφή «Ivan + Hayley 23».

Μόλις αντιλήφθηκε ότι βιντεοσκοπείται, ο τουρίστας γύρισε και χαμογέλασε στην κάμερα, με τους γύρω του να τον επικρίνουν εντόνως.

«Ειλικρινή μεταμέλεια»

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ιταλικής αστυνομίας Ρομπέρτο Μαρτίνα που μίλησε στην Daily Mail, ο Ντιμιτρόφ εξέφρασε «ειλικρινή μεταμέλεια» για τις πράξεις του.

«Συνάδερφοι μίλησαν με τον άνδρα, ο οποίος εξέφρασε την συγνώμη του και την ειλικρινή μεταμέλειά του για ό,τι έκανε. Επικοινώνησε μαζί μας, αφότου εξασφαλίσαμε το κινητό του τηλέφωνο από τα αρχεία του ξενοδοχείου και του αφήσαμε μήνυμα να μας καλέσει. Φυσικά, ανησυχούσε για τις νομικές συνέπειες και του εξηγήσαμε τα πάντα».

«Του είπαν ότι θα του αποστελλόταν μία έκθεση στη διεύθυνσή του στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη συνέχεια το θέμα θα προχωρούσε σε δίκη, πιθανότατα στις αρχές του επόμενου έτους, και θα μπορούσε να απολογηθεί εκεί αυτοπροσώπως» πρόσθεσε ο Μαρτίνα.

«Δεν τον ρωτήσαμε γιατί το έκανε, αυτό θα το πει στον δικαστή, απλώς του είπαμε ότι ήταν ύποπτος και πως αποτελούσε μέρος της έρευνας. Η κοπέλα δεν είναι μέρος οποιασδήποτε καταγγελίας, οπότε είναι αθώα όσον αφορά εμάς, αν και τεχνικά θα μπορούσε να θεωρηθεί συνεργός. Όσο για τον ύποπτο, μας είπε ότι είναι πολύ αναστατωμένος από αυτό που έκανε και ζητούσε συνεχώς συγνώμη γι’ αυτό. Νομίζω ότι ανησυχούσε για τις συνέπειες μιας ενδεχόμενης δίκης και του εξηγήσαμε πως θα μπορούσε να φυλακιστεί για 2 έως 5 χρόνια και να του επιβληθεί πρόστιμο έως και 15.000 ευρώ» κατέληξε ο ίδιος.

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024