Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νίκος Μπίστης: «Στη ΔΕΘ θα υπάρχει πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ»

Νίκος Μπίστης: «Στη ΔΕΘ θα υπάρχει πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ»

«Στις 15 και 16 θα ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες και θα γίνουν κάποιες δηλώσεις»

Για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, μίλησε ο Νίκος Μπίστης. Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκίνησε την κουβέντα, ζητώντας από τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ ψυχραιμία και πως η Πολιτική Γραμματεία θα κυλήσει τις διαδικασίες γρήγορα αλλά όχι βιαστικά.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο Νίκος Μπίστης ανέφερε  «Δεν μπορεί να είναι ακέφαλο το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα της χώρας. Ο κόσμος ξέρει τις απόψεις αυτών που θα κατέβουν. Επίσης, εγώ δεν είμαι της άποψης πως τα κόμματα διαλύονται. Στις 15 και 16 θα ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες και θα γίνουν κάποιες δηλώσεις και θα πάρετε όλοι μία πρόγευση. Δεν αποκλείεται ο οποιοσδήποτε. Τέλος Αυγούστου θα γίνει διαρκές συνέδριο στο οποίοι θα γίνει συζήτηση και αντιπαράθεση των απόψεων. το καλό θα ήταν να γίνει ένα συμβούλιο. Εγώ πήγα στην Πολίτικη Γραμματεία με την άποψη να τελειώσουμε γρήγορα. Στη ΔΕΘ θα υπάρχει πρόεδρος. Η άποψή μου είναι πως οι εκλογές κερδίζονται από το κέντρο αλλά όχι από το κέντρο. Η ΝΔ κέρδισε γιατί μπόρεσε να πάρει μεγάλο μέρος του κόσμου», είπε αρχικά.

 «Ήταν μία βίαιη ενηλικίωση του κόμματος»

Ο Νίκος Μπίστης είπε πως σύμφωνα με το καταστατικό, θα έχουν το μοντέλο που εφαρμόστηκε από τα την αρχή, το οποίο θα είναι ανοιχτό, δηλώνει δηλαδή όποιος θέλει πως γίνεται μέλος του κόμματος.

«Μακάρι να πάνε 170 αλλά εγώ δεν το νομίζω. Εμένα με ενδιαφέρει να γίνει μία ουσιαστική συζήτηση. Δεν νιώθω πως ο Τσίπρας τους παράτησε και έφυγε και του είπα πως ήταν μία ιστορική στιγμή. Ήταν μία βίαιη ενηλικίωση του κόμματος. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έλεγε ‘’τους έριξα στη θάλασσα, και έμαθαν να κολυμπούν’’. Νομίζω αυτό έγινε και εδώ».

Οι αποφάσεις της Πολιτικής Γραμματείας

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Κυριακής, η Πολιτική Γραμματεία κατέληξε στον ορισμό του «υπηρεσιακού» προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο οποίος θα ηγηθεί του κόμματος στις προγραμματικές δηλώσεις που ξεκινούν την Πέμπτη.

Το πρόσωπο που αποφασίστηκε να αναλάβει αυτό το ρόλο είναι ο Σωκράτης Φάμελλος, με γραμματέα τον Διονύση Καλαματιανό. Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο Νίκος Παππας, ο Νάσος Ηλιόπουλος και η Θεοδώρα Τζάκρη, ενώ η Όλγα Γεροβασίλη θα προταθεί για αντιπρόεδρος της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πολιτική Γραμματεία συμφώνησε και για τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στις 15-16 Ιουλίου. Η συνεδρίαση της ΚΕ αναμένεται να έχει μεγάλο ενδιαφέρον για το μέλλον του κόμματος, καθώς θα υπάρξουν τοποθετήσεις από τις τάσεις και τα ρεύματα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την πορεία που θα πρέπει να ακολουθήσει προκειμένου να ανεβάσει τα ποσοστά του ενώ θα ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες για την εκλογή του προέδρου.

Δείτε το βίντεο

Sports in

Στο «καμίνι» του ΣΕΦ για το προβάδισμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο ΣΕΦ για το Game 3 των playoffs της Euroleague με μοναδικό στόχο να κάνει το 2-1 στη σειρά των προημιτελικών απέναντι στη Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024