Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το «ευχαριστώ» της 19χρονης Ραφαέλας σε Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη για τη βοήθεια στη μάχη της με τον καρκίνο

Το «ευχαριστώ» της 19χρονης Ραφαέλας σε Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη για τη βοήθεια στη μάχη της με τον καρκίνο

Η 19χρονη βρέθηκε να αναζητά νοσηλεία σε διάφορα νοσοκομεία λόγω ηλικιακού ορίου

Λύση στο πρόβλημα περίθαλψης της 19χρονης Ραφαέλας, που παλεύει με μια σπάνια μορφή καρκίνου, έδωσε ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Υγείας, ύστερα από την ανάρτηση που έκανε η ίδια προ ολίγων ημερών, στην οποία κατήγγειλε πως, παρά την υποτροπή της νόσου της, τα νοσοκομεία δεν δέχονταν να της κάνουν εισαγωγή.

Στην απόγνωση και την αγανάκτηση της 19χρονης κοπέλας για το σύστημα Υγείας, ανταποκρίθηκαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, φροντίζοντας να εισαχθεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο προκειμένου να λάβει την απαραίτητη θεραπεία για την υγεία της.

Μάλιστα, επικοινώνησαν και οι δύο μαζί της τηλεφωνικά και ενδιαφέρθηκαν προσωπικά για την κατάσταση της υγείας της.

Με νέα της ανάρτηση, η Ραφαέλα μοιράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την εμπειρία της, μιλώντας για την υποστήριξη που έλαβε από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας.

Παράλληλα, όμως, ευχήθηκε να τύχουν ανάλογης στήριξης και βοήθειας από το κράτος «και τα άλλα παιδιά και οι άλλοι άνθρωποι», ενώ τονίζει πως «πρέπει να καλυφθεί θεσμικά, στο τομέα υπηρεσιών υγείας, το κενό περίθαλψης και φροντίδας της εφηβικής – πρώιμης νεαρής ηλικίας».

Η ανάρτηση της 19χρονης Ραφαέλας

Θέλω να μοιραστώ μαζί σας όσα έγιναν σήμερα, ευχαριστώντας τον πρωθυπουργό @kyriakos_ και τον υπουργό Υγείας @mchrisochoidis , που επικοινώνησαν μαζί μου τηλεφωνικά και ενδιαφέρθηκαν προσωπικά για τη μεγάλη περιπέτεια της υγείας μου. Το ειλικρινές ενδιαφέρον τους και η διαβεβαίωση ότι θα είναι διαρκώς στο πλευρό μου, μου δίνουν δύναμη και αισιοδοξία να συνεχίσω τον αγώνα για ζωή, μαζί με τους ανθρώπους μου που είναι από την αρχή δίπλα μου.

Ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της ψυχής μου όλους τους ανθρώπους που με σκέφτονται, νοιάζονται, προσεύχονται για εμένα και δίνουν χρήματα για το μεγάλο ταξίδι στο Χιούστον. Ελπίζω κι εύχομαι ανάλογη στήριξη και βοήθεια από το κράτος να έχουν διαρκώς και τα άλλα παιδιά και οι άλλοι άνθρωποι.

Πρέπει να καλυφθεί θεσμικά, στο τομέα υπηρεσιών υγείας το κενό περίθαλψης και φροντίδας της εφηβικής-πρώιμης νεαρής ηλικίας. Των παιδιών δηλαδή που αντιμετώπισαν ένα σοβαρό θέμα υγείας ή ένα χρόνιο θέμα, και όταν μεγαλώνουν «χάνονται» μεταξύ διαφορετικών γιατρών, νοσοκομείων, ιατρικών ιστορικών και επαναλαμβανόμενων εξετάσεων χωρίς ένα κοινό σημείο αναφοράς.

Η αρχική ανάρτηση που κινητοποίησε την κυβέρνηση

Σημειώνεται ότι η Ραφαέλα, στην αρχική της ανάρτηση, είχε αναφέρει ότι με υποτροπή της νόσου της είναι αναγκασμένη να ψάχνει κάθε φορά που δεν αισθάνεται καλά ποιο νοσοκομείο εφημερεύει, καθώς πλέον δεν μπορεί να νοσηλεύεται στο Παίδων Αγίας Σοφίας.

Μάλιστα, η νεαρή κοπέλα είχε αναφέρει ότι δεν νιώθει καμία ασφάλεια, ενώ περιέγραψε την δύσκολη κατάσταση την οποία βιώνει, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν έχω ιδιωτική ασφάλεια, δε μου επιτρέπεται… Έχω όμως ΕΟΠΥΥ?».

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024