Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κινεζική εταιρεία πληρώνει 140 εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσουν οι εργαζόμενοί της παιδιά

Κινεζική εταιρεία πληρώνει 140 εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσουν οι εργαζόμενοί της παιδιά

Η κίνηση γίνεται λόγω του έντονου δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα

Το trip.com ένα από τα μεγαλύτερα ψηφιακά ταξιδιωτικά γραφεία στον κόσμο που εδρεύει στην Κίνα ανακοίνωσε πως από αύριο θα τεθούν σε ισχύ νέες επιδοτήσεις παιδικής μέριμνας ύψους 138 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να ενθαρρύνει τους 32.000 υπαλλήλους της να κάνουν παιδιά.

Οι εργαζόμενοι που βρίσκονται στην εταιρεία για τουλάχιστον τρία χρόνια θα λαμβάνουν ετήσιο μπόνους 10.000 γιουάν (1.376 $) για κάθε νεογέννητο παιδί κάθε χρόνο από τα πρώτα του γενέθλια μέχρι να συμπληρώσει την ηλικία των πέντε ετών.

Η πολιτική θα τεθεί σε ισχύ το Σάββατο (1/7).

«Μέσω της εισαγωγής αυτού του νέου επιδόματος παιδικής μέριμνας, στοχεύουμε να παρέχουμε οικονομική υποστήριξη που θα ενθαρρύνει τους υπαλλήλους μας να ξεκινήσουν ή να μεγαλώσουν τις οικογένειές τους χωρίς συμβιβασμούς στους επαγγελματικούς τους στόχους και τα επιτεύγματά τους», δήλωσε ο εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας, James Liang, σε δήλωσή του την Παρασκευή.

Η ενέργεια της Trip.com έρχεται έπειτα από παρόμοιες πρωτοβουλίες μικρότερων κινεζικών εταιρειών καθώς η χώρα αντιμετωπίζει δημογραφική κρίση.

Σύμφωνα με το CNN, ο πληθυσμός της Κίνας συρρικνώθηκε το 2022 για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια, με μόλις 6,77 γεννήσεις ανά 1.000 άτομα, το χαμηλότερο ποσοστό γεννήσεων από την ίδρυση της κομμουνιστικής Κίνας το 1949.

Η χώρα είναι τώρα το δεύτερο πιο πολυπληθέστερο έθνος στον κόσμο, έχοντας μείνει πίσω από την Ινδία, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

Το Πεκίνο ακύρωσε την επί δεκαετίες πολιτική του «ένα παιδί» το 2015, επιτρέποντας αρχικά στα παντρεμένα ζευγάρια να αποκτήσουν δύο παιδιά. Αλλά μετά από μια σύντομη άνοδο το 2016, το εθνικό ποσοστό γεννήσεων άρχισε και πάλι να μειώνεται.

Η δημογραφική κρίση έρχεται να προστεθεί στο πρόβλημα της γήρανσης του πληθυσμού, θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει την οικονομική ανάπτυξη και να μειώσει τα φορολογικά έσοδα και τις εισφορές σε ένα ήδη τεταμένο συνταξιοδοτικό σύστημα.

Όλοι οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης που έχουν εργαστεί στην εταιρεία για τρία χρόνια θα πληρούν τις προϋποθέσεις για το μπόνους, ανεξάρτητα από το φύλο, τη θέση ή την τοποθεσία εργασίας τους, ανέφερε η εταιρεία σε μια δεύτερη ανακοίνωση.

«Ανέκαθεν πρότεινα στην κυβέρνηση να δώσει χρήματα σε οικογένειες με παιδιά… για να μειώσει το κόστος ανατροφής και να βοηθήσει περισσότερους νέους να εκπληρώσουν την επιθυμία τους να έχουν πολλά παιδιά» είπε ο Liang σε αυτή τη δήλωση.

Λιγότεροι γάμοι

Η πτώση του ποσοστού γεννήσεων δεν είναι η μόνη ανησυχία για το Πεκίνο. Όλο και λιγότεροι άνθρωποι στην Κίνα παντρεύονται επίσης, γεγονός που θα μπορούσε να επιδεινώσει το πρόβλημα.

Περίπου 6,83 εκατομμύρια ζευγάρια παντρεύτηκαν το 2022, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Πολιτικών Υποθέσεων της Κίνας νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Αυτό είναι περίπου 10,5% χαμηλότερο από τους 7,63 εκατομμύρια γάμους που καταγράφηκαν το 2021 και είναι ο χαμηλότερος αριθμός που έχει καταγραφεί από τότε που το υπουργείο άρχισε να δημοσιεύει τα στοιχεία.

Οι πολιτικοί της χώρας χαλάρωσαν τα όρια στις γεννήσεις περαιτέρω το 2021, επιτρέποντας στα ζευγάρια να κάνουν τρία παιδιά και αύξησαν τις ενέργειες για την ενθάρρυνση απόκτησης μεγαλύτερων οικογενειών.

Μερικές από τις πολιτικές που υιοθέτησαν είναι η ενίσχυση της άδειας μητρότητας και οι φορολογικές εκπτώσεις στις οικογένειες.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024