Με σκόρερ τους Ιωαννίδη, Μπερνάρ και Μάγνουσον ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-1 της Ρογκάσκα, κάνοντας έτσι το 2/2 στις φιλικές αναμετρήσεις επί αυστριακού εδάφους.
Καλή εικόνα του τριφυλλιού στο πρώτο μέρος, με τους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να βγάζουν εξαιρετικούς συνδυασμούς πάνω στο χορτάρι, ωστόσο στο δεύτερο μέρος το σκηνικό άλλαξε με τον Παναθηναϊκό να χάνει την συνοχή και το ρυθμό του.
Ανεπίσημο ντεμπούτο για τον Φίλιπ Μλαντένοβιτς με τα πράσινα.
Πως παρατάχθηκαν
Κάτω από τα δοκάρια για τον Παναθηναϊκό βρέθηκε ο Λοντίγκιν, στην άμυνα οι Βαγιαννίδης, Φικάι, Σένκεφελιντ, Χουάνκαρ, με τους Πέρεθ, Κλεϊνχέισλερ και Μπερνάρντ τριάδα στην άμυνα. Ο Ιωαννίδης στην κορυφή της επίθεσης, με τον Παλάσιος δεξιά και τον Βέρμπιτς αριστερά.
Η ενδεκάδα της Ρογκάσκα: Μπάζνταριτς, Πιτρόβσεκ, Μίχαλιτς, Κούρτοβιτς, Μπράουτ, Φλις, Κόροσετς, Μάιτσεν, Μάρτσιους, Γκράντισαρ, Χαλιέτα
Ανώτερο το τριφύλλι, πρώτη απειλή με Κλεϊνχέισλερ
Όπως ήταν λογικό η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μπήκε με διάθεση να κρατήσει μπάλα, παίρνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων και με τον Λάζλο Κλεϊνχέισλερ να έχει περάσει ως εσωτερικός χαφ, οι πράσινοι ήταν αυτοί που είχαν την κατοχή της μπάλας.
Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφει στο 8’. Η μπάλα από τα αριστερά έφτασε στον Ιωαννίδη, που γύρισε, σούταρε, η μπάλα βρήκε σε αμυντικό, βγήκε εκτός, ο Κλεϊνχέισλερ σούταρε όμως ο τερματοφύλακας της Ρογκάσκα, απέκρουσε.
Προβάδισμα με Ιωαννίδη Η κυριαρχία του Παναθηναϊκού μετουσιώθηκε σε γκολ στο 25’, με δράστη τον συνήθη ύποπτο, Φώτη Ιωαννίδη
Ο Έλληνας φορ συνεργάστηκε άψογα με τον Γιώργο Βαγγιανίδη, γράφοντας από κοντά το 1-0.
Ιδανικό τελείωμα από τον Μπερνάρ για το 2-0
Όσο ο χρόνος περνούσε ο Παναθηναϊκός ανέβαζε την απόδοση του με το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να διπλασιάζει τα τέρματα του στο 37’. Πιο συγκεκριμένα ο Παλάσιος βρήκε μέσα στην περιοχή τον Μπερνάρ, με τον Βραζιλιάνο να πλασάρει εξαιρετικά για το 2-0, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.
«Ζωγραφιά» του Μάγκνουσεν για το 3-0 Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς άλλαξε όλη την ενδεκάδα με τους: Μπρινιόλι, Μλαντένοβιτς, Σιδεράς, Μάγκνουσον, Κώτσιρας, Ζέκα, Τσόκαϊ, Τσέριν, Μαντσίνι, Αϊτόρ και Σπόραρ, να παίρνουν θέση στο χορτάρι. Ο ρυθμός του αγώνα μπορεί να έπεσε, ωστόσο το τριφύλλι είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων φτάνοντας και σε τρίτο τέρμα στο 63’, χάρη σε εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Μάγκνουσεν.
Μείωσε με γκολάρα η Ρογκάσκα
Ο ρυθμός παρέμενε χαμηλός, με τον Παναθηναϊκό να έχει περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του. Η Ρογκάσκα μπόρεσε να μειώσει. Ο Ζντούνιτς στόπαρε την μπάλα και με ένα ωραίο βολές εκτός περιοχής βρήκε δίχτυα στο 83′. Στο 88ο λεπτό ο Τσέριν είχε καλή στιγμή για τέταρτο γκολ των πρασίνων.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
LIVE: Αταλάντα – Αθλέτικ Μπιλμπάο. Παρακολουθήστε live στις 22:00 την αναμέτρηση Αταλάντα – Αθλέτικ Μπιλμπάο για την 7η αγωνιστική της League Phase του Champions League.
LIVE: Γιουβέντους – Μπενφίκα. Παρακολουθήστε live στις 22:00 την αναμέτρηση Γιουβέντους – Μπενφίκα για την 7η αγωνιστική της League Phase του Champions League.
LIVE: Μπάγερν Μονάχου – Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ. Παρακολουθήστε live στις 22:00 την αναμέτρηση Μπάγερν Μονάχου – Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ για την 7η αγωνιστική της League Phase του Champions League.