Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημήτρης Βίτσας: Τι είπε για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση Τσίπρα

Δημήτρης Βίτσας: Τι είπε για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση Τσίπρα

«Αυτό θα είναι τέλος εποχής του ΣΥΡΙΖΑ με ηγέτη τον Τσίπρα, θεωρώ ότι δεν είναι τέλος για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τον Τσίπρα», είπε ο Δημήτρης Βίτσας.

«Τα κόμματα δεν κάθονται να περιμένουν, αλλά προχωρούν», είπε ο Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την παραίτηση Τσίπρα. Ο ίδιος παραδέχτηκε πως περίμενε αυτή την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι «ήταν μια από τις επιλογές που είχε σε αυτή την περίοδο».

«Στην ουσία έχουμε ένα τέλος εποχής που στηρίζεται στο ότι τελειώνει η 15ετής πορεία για τον ΣΥΡΙΖΑ με πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα. Του οφείλουμε πάρα πολλά, έκανε αυτό το κόμμα ισχυρό παράγοντα στην πολιτική ζωή του τόπου, κερδίσαμε τις εκλογές, για πρώτη φορά η αριστερά κέρδισε εκλογές, είχαμε και τις δύσκολες περιόδους μας, βεβαίως αυτό θα είναι τέλος εποχής του ΣΥΡΙΖΑ με ηγέτη τον Τσίπρα, θεωρώ ότι δεν είναι τέλος για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τον Τσίπρα», είπε ο κ. Βίτσας στον Σκάι.

«Ο Τσίπρας εγγυάται την ενότητα του κόμματος»

Και συμπλήρωσε: «Το κεφάλαιο Τσίπρας δεν τέλειωσε, θα βοηθά πάρα πολύ όποιον βγει πρόεδρος και με τρόπο που δεν θα καταλαβαίνετε εσείς οι δημοσιογράφοι. Και από κει και πέρα είναι νέος, είναι πλούσιος σε εμπειρίες και γνώσεις και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το μέλλον».

«Δεν έχω ακούσει τίποτα» απάντησε ο κ. Βίτσας σε ερώτηση για κάποια κίνηση του κ. Τσίπρα εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Για την παρουσία του κ. Τσίπρα στο κόμμα ο κ. Βίτσας είπε: «Είμαι σίγουρος, όπως τον ξέρω τον Τσίπρα, ότι θα είναι παρών, αυτό έχει σημασία. Η παρουσία δεν σημαίνει ντε και καλά πρόεδρος. Θα δρα στο πλαίσιο της συλλογικότητας».

Όσο για την διαδικασία εκλογής νέου προέδρου είπε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί «γρήγορα ναι, πρόχειρα όχι».

«Από κει και πέρα ο κ. Μητσοτάκης θα έχει ισχυρό αντίπαλο» πρόσθεσε και κατέληξε λέγοντας ότι το κόμμα θα μείνει ενωμένο: «Δεν βλέπω κάτι που να μην μας κρατήσει ενωμένους και να μας πάει σε διάσπαση. Και ο Τσίπρας εγγυάται την ενότητα του κόμματος».

Γιατί δεν θα είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής

Ο Δημήτρης Βίτσας, ανακοίνωσε πως ο ίδιος δεν πρόκειται να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για βουλευτής.

«Δεν εκλέχτηκα βουλευτής. Τελείωσε η εποχή της κοινοβουλευτικής μου δραστηριότητας. Δεν πρόκειται να ξαναβάλω υποψηφιότητα. Είμαι 67 ετών τώρα, θα είμαι 70-71 τότε. Δεν θέλω να φτάσω να πηγαίνω με μπαστουνάκι στη Βουλή» είπε.

Sports in

Παναιτωλικός – Ατρόμητος 1-0: Κλείδωσε την παραμονή με «υπογραφή» Ταμπίτζε (vid)

Ο Νταμπίτζε «λύτρωσε« τον Παναιτωλικό κόντρα στον Ατρόμητο (1-0), και σε συνδυασμό με την ήττα της Κηφισιάς από τον ΠΑΣ Γιάννινα, οι Αγρινιώτες εξασφάλισαν την παραμονή τους στην Super League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024