Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σπίτι των ψηφιακών νομάδων το Ηράκλειο

Σπίτι των ψηφιακών νομάδων το Ηράκλειο

Σπίτι τους θα κάνουν το Ηράκλειο οι ψηφιακοί νομάδες μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Στο Ηράκλειο αναμένεται να μετεγκατασταθούν ψηφιακοί νομάδες από όλο τον κόσμο εφόσον ο Δήμος Ηρακλείου αξιοποιήσει την ένταξη του σε ένα διεθνές δίκτυο πόλεων.

Αυτό το νέο δίκτυο πόλεων που πραγματεύεται τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί για την αγορά εργασίας μετά την πανδημία COVID-19 και την εξέλιξη της ψηφιακής τεχνολογίας και είναι πλέον μέλος και ο Δήμος Ηρακλείου μαζί με άλλες  7 πόλεις, φιλοδοξεί να δημιουργήσει τις ιδανικές συνθήκες εργασίες για τους ψηφιακούς νομάδες.

Οι πόλεις που συμμετέχουν (Ντουμπρόβνικ, Ηράκλειο, Câmara de Lobos, Brindisi, Tartu, Murcia, Bucharest District 6, Τίρανα) θα επιχειρήσουν να σχεδιάσουν στρατηγικές προκειμένου ν’ αντιμετωπιστούν διάφορες πτυχές των επιπτώσεων της υβριδικής και εξ αποστάσεως εργασίας και να απαντήσουν σε ερωτήματα που αφορούν τους ψηφιακούς νομάδες, την παραγωγικότητα και δικαίωμα στην εξ αποστάσεως εργασία, την  ψυχική υγεία, την  αστική κινητικότητα, την ακίνητη περιουσία (γραφεία, στέγαση, ανέσεις), την υβριδική εργασία και ψηφιακό κενό, αλλά και τον πολεοδομικό σχεδιασμό και την οργανωτική κουλτούρα.

Η χρηματοδότηση του Ηρακλείου θα ανέλθει στις 72.000,00 €.

Ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υπαίθρου και Τουρισμού Γιώργος Σισαμάκης δήλωσε για την έγκριση του προγράμματος «Το Ηράκλειο είναι ιδανικός τόπος υποδοχής  εργαζομένων που επιλέγουν να εργάζονται εξ αποστάσεως, το γνωρίζουμε και δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση.  Η φιλοξενία εργαζομένων που επιλέγουν αυτό τον τρόπο εργασίας είναι πρόκληση για μας.

Η συμμετοχή στο δίκτυο αυτό θα μας επιτρέψει να εξειδικεύσουμε τη στρατηγική μας αλλά και το σημαντικότερο ν’ ανταλλάξουμε απόψεις με άλλες πόλεις για να  ενσωματώσουμε τις μελλοντικές αλλαγές που συνδέονται με την εργασία».

Sports in

LIVE: Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης για τα ημιτελικά του Champions League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024