Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στη Βουλή στέλνει η ευρωπαϊκή εισαγγελία τη σύμβαση «717» για τα τρένα - Ποιους υπουργούς αφορά

Στη Βουλή στέλνει η ευρωπαϊκή εισαγγελία τη σύμβαση «717» για τα τρένα – Ποιους υπουργούς αφορά

H ευρωπαϊκή εισαγγελία στη χώρα μας συνεχίζει την έρευνα της για μια σειρά μη πολιτικών προσώπων για τα οποία εξακολουθεί να έχει αρμοδιότητα. 

Στη νέα Βουλή διαβιβάζεται από το ελληνικό γραφείο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας η δικογραφία για τη σύμβαση  «717 » που αφορά στη σηματοδότηση και διοίκησης στα τρένα, η οποία δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί.

Η ελληνική ευρωπαϊκή εισαγγελία που έρευνα κακοδιαχείριση σε σχέση με τη σύμβαση αυτή σκόνταψε σε τυχόν ευθύνες δύο πρώην υπουργών και διαβιβάζει το φάκελο, μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, όπως προβλέπει ο νόμος στη Βουλή ως μόνη αρμόδια για τον έλεγχο πολιτικών προσώπων.

Συγκεκριμένα η δικογραφία που εστάλη με προορισμό το Κοινοβούλιο αφορά το χρονικό διάστημα από το 2016 και μετά και τους πρώην υπουργούς Χρήστο Σπίρτζη και Κώστα Καραμανλή .

Η υπόθεση έφτασε στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία μήνες πριν από το δυστύχημα  στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς και ξεκίνησε έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί κακοδιαχείριση σε βάρος των συμφερόντων της ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς  το συγκεκριμένο είναι συγχρηματοδοτούμενο από το ελληνικό δημόσιο και την ευρωπαϊκή Ένωση.

Παράλληλα, η ευρωπαϊκή εισαγγελία στη χώρα μας συνεχίζει την έρευνα της για μια σειρά μη πολιτικών προσώπων για τα οποία εξακολουθεί να έχει αρμοδιότητα.

Ο λόγος πλέον για την τύχη της δικογραφίας που αφορά στους δύο πρώην υπουργούς καθώς και η διερεύνηση τυχόν ζητημάτων παραγραφής ανήκει στα μέλη της νέας Βουλής  που προέκυψε από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023.

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024