Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
BMW X1 M35i: Κορυφή από τη... βάση

BMW X1 M35i: Κορυφή από τη… βάση

Η βαυαρική φίρμα αποκαλύπτει την κορυφαία έκδοση του μικρότερου SUV της ισχύος 300 ίππων

Έχοντας αποκαλύψει ήδη την ευρεία γκάμα εκδόσεων και επιλογών της νέας Χ1 από το περασμένο καλοκαίρι, η BMW συμπληρώνει το παζλ του μικρότερου SUV της με την κορυφαία έκδοσή του Μ35i  η οποία εκτός από τις αυτονόητες βελτιώσεις τις οποίες μοιράζεται με το σύνολο των εκδόσεων της νέας γενιάς της Χ1, υπόσχεται περισσότερη ισχύ σε σχέση με το παρελθόν χάρη σε μια σειρά βελτιώσεων στον δίλιτρο κινητήρα των Βαυαρών. Εκτός από αυτά η M35i xDrive όπως είναι η πλήρης ονομασία της θα είναι και η πρώτη BMW που θα υποδεχτεί την νεότερη εκδοχή λογισμικού για το infotainment iDrive 9.

H έκδοση M35i εφοδιάζετ, και με μια ακόμα ισχυρότερη εκδοχή του δίλιτρου κινητήρα βενζίνης των Βαυαρών που έχουν εφαρμόσει μια σειρά βελτιώσεων, μεταξύ των οποίων ένας νέος στροφαλοφόρος, ένα βελτιωμένο σύστημα λίπανσης και βελτιωμένα έδρανα ολίσθησης διωστήρων. Ως αποτέλεσμα, η ισχύς αυξάνεται στους 300 ίππους και τα 400 Nm ροπής διαθέσιμης μεταξύ 2.000 και 4.500 σ.α.λ.

Η παραπάνω ισχύς μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς με την συνδρομή του συστήματος τετρακίνησης, ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων καθώς και ενός μηχανικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης για τους μπροστινούς τροχούς το οποίο υπόσχεται, εξισώνοντας τον ρυθμό περιστροφής τους και συμβάλλοντας στην δυναμική ευστάθεια του SUV κατά τις αλλαγές κατεύθυνσης υπό πίεση.

Σε απόλυτα μεγέθη τα παραπάνω εξασφαλίζουν επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,4 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα διαμορφώνεται σε 250 χλμ./ώρα με την παρέμβαση του ηλεκτρονικού περιοριστή ταχύτητας.

Στις προδιαγραφές της έκδοσης συγκαταλέγεται και ένα νέο και ισχυρότερο σύστημα πέδησης καθώς η M35i είναι το πρώτο μοντέλο M Performance που διατίθεται με το αποκαλούμενο Μ Compound το οποίο αποτελείται από τον προαιρετικό συνδυασμό διάτρητων δισκόφρενων 386 χιλ. με τετραπίστονες δαγκάνες μπροστά και 330 χιλ. με μονοπίστονες δαγκάνες πίσω.

Στον εξοπλισμό της περιλαμβάνονται τροχοί 19 ή προαιρετικά 20 ιντσών αλλά και ρυθμιζόμενη ανάρτηση M Suspension που συνδυάζεται με το αναβαθμισμένο σύστημα διεύθυνσης M Sport.

Aπό τις βελτιώσεις δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί η εξωτερική εμφάνιση της έκδοσης η οποία προδίδει την ταυτότητά της διαθέτοντας, μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, ξαναγραμμένα κατώτερα πλευρικά τμήματα, ένα spoiler στην κορυφή της οροφής που αποτελεί αποκλειστικότητα για την συγκεκριμένη έκδοση καθώς και ένα πιο επιθετικό αεροδυναμικό διαχύτη ο οποίος φιλοξενεί την χαρακτηριστική τετραπλή απόληξη για την εξάτμιση.

Στο εσωτερικό, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής καθισμάτων M Sport σε συνδυασμό με επένδυση Alcantara για το ταμπλό και ανθρακί φινίρισμα για τις λεπτομέρειες της οροφής. Πέρα από τις αισθητικού περιεχομένου λεπτομέρειες, το σημαντικότερο νέο είναι η προσθήκη του νεότερου λογισμικού για τo infotainment, iDrive 9 το οποίο διαθέτει ένα νέο interface και βελτιωμένη δομή στα μενού.

Σύμφωνα με τις συστάσεις η διάθεση της νέας έκδοσης θα ξεκινήσει στην Γερμανία από τον προσεχή Νοέμβριο όπου οι τιμές θα ξεκινούν από τα 62.000 ευρώ.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024