Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΕΕ: Αυξημένες οι εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων

ΕΕ: Αυξημένες οι εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων

Τι έδειξε η τελευταία μηνιαία έκθεση

Την ανοδική του πορεία συνέχισε το εμπόριο αγροδιατροφικών προϊόντων της ΕΕ, καθώς αυξήθηκαν σημαντικά οι εξαγωγές τον Μάρτιο του 2023. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα εμπορικό πλεόνασμα να αγγίξει τα 6,9 δισ. ευρώ, ποσό αυξημένο κατά 28% σε μηνιαία βάση.

Σύμφωνα με την τελευταία μηνιαία έκθεση της ΕΕ, οι εξαγωγές τον Μάρτιο κινήθηκαν σε υψηλά επίπεδα και ανήλθαν σε 21,5 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 16% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2023.

Οι εξαγωγές αυξήθηκαν ιδίως για τα παρασκευάσματα δημητριακών και τα προϊόντα αλευροποιίας, τα παρασκευάσματα φρούτων, τους καρπούς με κέλυφος και τα λαχανικά καθώς και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το πρώτο τρίμηνο του 2023, οι τρεις κύριοι προορισμοί των εξαγωγών αγροδιατροφικών προϊόντων της ΕΕ ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα.

Οι εισαγωγές

Οι εισαγωγές αυξήθηκαν επίσης και διαμορφώθηκαν στα 14,6 δισ. ευρώ. Οι εισαγωγές αυξήθηκαν ιδίως για τη ζάχαρη και την ισογλυκόζη, τα σιτηρά και τα προϊόντα καπνού, τόσο σε όγκο όσο και σε αξία.

Οι τρεις κύριες χώρες εισαγωγής κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023 για τις εισαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων στην ΕΕ ήταν η Βραζιλία, η Ουκρανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Sports in

Ο άνδρας που έσωσε 300 έργα του Βαν Γκογκ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν ένας αιμοβόρος συνεργάτης των ναζί

Το 1942, ο Sam van Deventer φιλοξένησε ένα οικογενειακό πάρτι για τα 50ά γενέθλια του αιμοδιψούς Arthur Seyss-Inquart, του επιτρόπου του Ράιχ για τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής στις Κάτω Χώρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024