Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η στιγμή που η 16χρονη Μαρία σώζει το 10χρονο αγόρι από πνιγμό στη Χαλκιδική

Η στιγμή που η 16χρονη Μαρία σώζει το 10χρονο αγόρι από πνιγμό στη Χαλκιδική

«Όταν φτάσαμε στο σημείο το παιδί ήταν έντρομο», ανέφερε η 16χρονη

Για το πως έσωσε από πνιγμό ένα 10χρονο αγόρι στη Χαλκιδική μίλησε η 16χρονη Μαρία. Το κορίτσι έκανε τη σωτήρια λαβή Χάιμλιχ (Heimlich) και κατάφερε να σώσει το αγοράκι.

«Όταν φτάσαμε στο σημείο το παιδί ήταν έντρομο. Αφού κάναμε πέντε χτυπήματα στην πλάτη και το ξένο σώμα δεν βγήκε έπρεπε να πάρουμε δραστικότερα μέτρα και προχωρήσαμε σε λαβή Χάιμλιχ. Μετά από λίγες προσπάθειες το ξένο σώμα είχε βγει» είπε στην ΕΡΤ η Μαρία Λαζαρίδη.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή που η 16χρονη Μαρία σώζει από πνιγμό τον 10χρονο:

Το 10χρονο αγοράκι είχε καταπιεί τρία κομμάτια αγγούρι με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπνεύσει. Στο σημείο έσπευσε ιδιώτης γιατρός μαζί με την 16χρονη Μαρία, η οποία είναι η μικρότερη εκπαιδεύτρια της Ευρώπης, όπως αναφέρει το KIDS SAVE LIVES σε ανάρτησή του.

Το περιστατικό συνέβη στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, εκεί όπου διατηρεί ιατρείο ο πατέρας της Μαρίας τον οποίο βοηθά όποτε χρειάζεται.

«Μας ενημέρωσαν ότι ένα παιδί στο παραδίπλα μαγαζί εστίασης πνίγεται, τρέξαμε μαζί με τον μπαμπά μου για να βοηθήσουμε. Κάναμε ό,τι έλεγε το πρωτόκολλο, δηλαδή 5 χτυπήματα στην πλάτη και 5 κοιλιακές σώσεις, μετά από λίγες προσπάθειες, το ξένο σώμα είχε βγει και το παιδί σώθηκε», είπε αρχικά η 16χρονη μιλώντας σήμερα  το πρωί στην «Κοινωνία ώρα Mega»

«Από 9 ετών γνωρίζω Πρώτες βοήθειες, γιατί ο εθελοντικός ανθρωπιστικός οργανισμός «KIDS SAVE LIVES» ήρθε στο σχολείο μου και εκπαίδευσε εμένα και τους συμμαθητές μου στις Πρώτες βοήθειες και από τότε γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε σε μία επείγουσα κατάσταση», συμπλήρωσε η 16χρονη.

Ο πατέρας της, Κωνσταντίνος Λαζαρίδης δήλωσε πως, «ήμουν και εξακολουθώ να είμαι μέλος της οργάνωσης αυτής, είμαι μέλος του διοικητικού συμβουλίου «KIDS SAVE LIVES». Έχουμε εκπαιδεύσει 130.000 και παραπάνω σε όλα τα ελληνικά σχολεία. Υπάρχει έγκριση από την περιφέρεια της κεντρικής Μακεδονίας και από εκεί και πέρα προσπαθούμε να μπούμε στα ελληνικά σχολεία και υπάρχουν επαφές με τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας ώστε να καταφέρουμε να μπούμε στα σχολεία και να μπει στο ωρολόγιο μηνιαίο ή εβδομαδιαίο πρόγραμμα η γνώση Πρώτων Βοηθειών».

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024