Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Καλώς ήλθε το δολάριο και στις Κάννες

Καλώς ήλθε το δολάριο και στις Κάννες

Οι Αμερικάνοι ιδιοκτήτες της Ρόμα αγόρασαν και τη γαλλική ομάδα.

Η Ρόμα ήταν μόνο η αρχή για την οικογένεια Friedkins. Οι Αμερικάνοι απέκτησαν το πλειοψηφικό πακέτο και των Καννών όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο σύλλογος της Κυανής Ακτής.

Μια κίνηση που ξεπερνά και τον αθλητισμό, λαμβάνοντας υπόψη τα αμερικάνικα συμφέροντα και τον πρωταγωνιστικό ρόλο της γαλλικής πόλης (πατρίδα του γνωστού Φεστιβάλ) για τον κόσμο του κινηματογράφου.

«Ο David Lisnard, δήμαρχος των Καννών, ανακοινώνει ότι η AS Cannes Football θα είναι πλέον μέλος του Ομίλου Friedkin. Η AS Cannes ανοίγει μια νέα σελίδα στην ιστορία της με την οικογένεια Friedkin. Έτσι, ο όμιλος Friedkin γίνεται ο πλειοψηφικός επενδυτής στην εταιρεία «SAS Cannes Football Pro», με πρόεδρο τον Ryan Friedkin», ανακοίνωσε ο γαλλικός σύλλογος.

Η σημερινή πρόεδρος των Καννών, Anny Courtade, σχολίασε: «Με μεγάλη συγκίνηση βλέπω την ομάδα μας να απογειώνεται σε ένα μέλλον που ευχόμαστε να είναι λαμπρό, υπό την ηγεσία του ομίλου Friedkin. Είμαι επίσης περήφανος που συνέβαλα σε αυτό με τους παίκτες, τον προπονητή και το αθλητικό και ιατρικό επιτελείο, τους συνεργάτες, τους διευθυντές καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και του Εποπτικού Συμβουλίου. Όλος ο σύλλογος συμμετείχε με την αμέριστη στήριξή του στην επιτυχία αυτής της ανθρώπινης περιπέτειας, για την οποία μπορούμε να είμαστε περήφανοι που μπόρεσε να προκαλέσει το ενδιαφέρον 74 υποψήφιων επενδυτών! Ο Δήμος πάντα μας στήριζε με ευγένεια και εγρήγορση. Η επιτυχία αυτής της σεζόν είναι ένα συλλογικό παράδειγμα αυτού. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν».

«Είναι μια συναρπαστική στιγμή να συμμετέχεις σε έναν τόσο θρυλικό ποδοσφαιρικό σύλλογο», δήλωσε ο Ryan Friedkin τονίζοντας: «Οι Κάννες και αυτό το μέρος της Γαλλίας είχαν πάντα μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές μας και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον δήμαρχο David Lisnard και την κα Anny Courtade που έδωσαν στην οικογένειά μου την ευκαιρία να συνεχίσει την κληρονομιά των Dragons. Ανυπομονούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι ο σύλλογος είναι ανταγωνιστικός για περαιτέρω άνοδο και να κάνουμε περήφανους τους οπαδούς και την πόλη».

«Το αθλητικό έργο που παρουσίασε η οικογένεια Friedkin είναι πολύ σοβαρό, συνεκτικό και φιλόδοξο. Ο όμιλος Friedkin είναι πολύ συμπαγής οικονομικά και έμπειρος στον κόσμο του ποδοσφαίρου με υποδειγματική επιτυχία στη Ρόμα. Αυτό συμβαίνει και σε άλλους τομείς δραστηριότητας στις Κάννες, όπως ο κινηματογράφος και η ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Αυτή η εξαγορά είναι επομένως απολύτως συνεπής με τη δέσμευση και τις ενέργειες του δήμου για την ενίσχυση των Καννών», πρόσθεσε ο δήμαρχος Ντέιβιντ Λίσναρντ.

Σήμερα οι Κάννες παίζουν στην 4η κατηγορία της Γαλλίας. Υποβιβάστηκαν από την πρώτη κατηγορία το 1998 και το 2014 πήγαν στα ερασιτεχνικά λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Να σημειωθεί ότι τα τελευταία τρία χρόνια στη Γαλία, η Λοριάν, η Λυών και η Τουλούζ έχουν περιέλθει σε πλήρη ή μερική ιδιοκτησία ομίλων αμερικανικών συμφερόντων.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024