Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η αφοσίωση στην ομάδα, τα 100 μ. εμπόδια και ο χρόνος …32.81!

Η αφοσίωση στην ομάδα, τα 100 μ. εμπόδια και ο χρόνος …32.81!

Η βελγίδα αθλήτρια που έκλεψε την παράσταση

Συνέβη και ήταν ένα γεγονός του Σαββατοκύριακου στους ευρωπαϊκούς αγώνες που διεξάγονται στην Πολωνία. Την παράσταση έχει κλέψει η βελγίδα πρωταθλήτρια της σφύρας και της σφαίρας Ζολιέν Μπουμκουό. Θα έλεγε κάποιος πως ήταν μια  σουρεαλιστική εικόνα της α’ κατηγορίας στίβου στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, μια αθλήτρια που λίγο πριν είχε πάρει την έβδομη θέση στη σφαιροβολία να δοκιμάζει τις δυνάμεις της στα 100 μέτρα με εμπόδια.

Δεν το έκανε τυχαία- ούτε είχε κάποιου είδους …διαστροφή να αποδείξει πως μπορεί. Απλά, στο όνομα της ομάδας λες και … θυσίασε λίγο τη φήμη της και ταυτόχρονα τσαλάκωσε την όλη εικόνα της.

Η Μπουμκουό έμαθε λίγο πριν από το αγώνισμα πως η Αν Ζαγρέ που θα μετείχε τραυματίστηκε και δεν υπήρχε άλλη αθλήτρια να τρέξει στη θέση της. Τότε, το Βέλγιο κινδύνευε με μηδενισμό, ίσως και με υποβιβασμό. Ηθελε έναν βαθμό που θα ήταν πολύτιμος στη συνολική προσπάθεια. «Δεν είναι αστείο και θα τρέξω», είπε αποφασισμένη η Μπουμκουό. Και πήρε θέση, ως σπρίντερ! Αλλά με όλο το στυλ, αυτό που παραπέμπει σε αθλήτρια άλλων αγωνισμάτων.

Νίκησε η Τερέζα Ερανδονέα (στη σειρά) από την Ισπανία με χρόνο 13.22 και η Μπουμκουό τερμάτισε (τι άλλο; ) τελευταία. Χειροκροτούμενη, ωστόσο, από το κοινό, με χρόνο αντίδρασης στην εκκίνηση κακό, δηλαδή 0, 230, ενώ βάζοντας πρώτα το αριστερό πόδι στα εμπόδια κατάφερε να μη ρίξει ούτε ένα στην αγχωτική για την ίδια διαδρομή. «Η ομάδα είναι πιο σημαντική από εμένα», είπε η ηλικίας 29 ετών αθλήτρια που έγινε διάσημη για διαφορετικούς λόγους από το συνηθισμένο. Το πλατύ της χαμόγελο μετά τον τερματισμό έλεγε πολλά. Τα συγχαρητήρια και οι αγκαλιές των αντιπάλων, τα πάντα.

Και ποιος ξέρει, ίσως το (προσωπικό) ρολόι του χρόνου να πήγε πολύ πίσω για την Μπουμκουό, γιατί δεν μπορεί, μάλλον θυμήθηκε τα νιάτα της όταν έκανε στα εμπόδια 10.23 το 2010 και όταν άρχιζε τον στίβο. «Το θέμα ήταν να πάω μαλακά, να μην ρισκάρω τραυματισμό, το χάρηκα και έχοντας την άδεια του προπονητή», κατέληξε η αθλήτρια.

Sports in

Oλυμπιακός: Γητευτής ονείρων

Ο Ολυμπιακός του σήμερα είναι ικανός για τα πάντα. Οι δε ποδοσφαιριστές του αποφασισμένοι στον απόλυτο βαθμό, να τα δώσουν όλα. Γιατί πολύ απλά, θέλουν τα να νιώσουν όλα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024