Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο νέος ισχυρός «παίκτης» στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο νέος ισχυρός «παίκτης» στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο Σταύρος Παπασταύρου αναμένεται να αναλάβει κυρίαρχο ρόλο στο Μαξίμου και στη λειτουργία της κυβέρνησης

Ετοιμος για τη νέα τετραετία, με προσωπικές επιλογές σε κυβέρνηση, κόμμα και Μέγαρο Μαξίμου, δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η νέα κυβέρνηση θα ανακοινωθεί πιθανότατα αύριο Δευτέρα και θα πιάσει αμέσως δουλειά. Φαίνεται να μπαίνουν νέα πρόσωπα αλλά και να γίνονται σημαντικές αλλαγές σε υπουργικές θέσεις – κλειδιά.

Σε ό,τι αφορά το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας δεν φαίνεται να υπάρχουν αλλαγές. Ο γραμματέας του κόμματος, Παύλος Μαρινάκης, ισχυροποιεί ακόμη τη θέση του καθώς θεωρείται ότι συνέβαλε τα μέγιστα στην επιτυχημένη προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ και στην κινητοποίηση της «γαλάζιας» οργάνωσης. Είναι αυτός που θα «τρέξει» όπως όλα δείχνουν και τις αυτοδιοικητικές αλλαγές και στο μέλλον θα μπορούσε να υπουργοποιηθεί.

Βεβαίως τις τελευταίες ώρες ακούγεται δυνατά το όνομα του Παύλου Μαρινάκη για κυβερνητικός εκπρόσωπος, κάτι που θα δούμε σύντομα.

Μεγάλες αλλαγές δεν αναμένονται στο Μαξίμου, όμως, θα έχουμε μια νέα είσοδο, ένα πρόσωπο που θα παίξει κομβικό ρόλο στην κυβέρνηση.

Ο λόγος για τον Σταύρο Παπασταύρου ο οποίος είχε ήδη πιάσει δουλειά εδώ και μερικές εβδομάδες, αθόρυβα αλλά με ουσιαστικό ρόλο στην προεκλογική περίοδο.

Ο κ. Παπασταύρου έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη λόγω της μεθοδικότητας στη δουλειά του αλλά κι επειδή γνωρίζει καλά το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ήταν άλλωστε στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά όταν αυτός ήταν πρωθυπουργός.

Θα αναλάβει τις δύσκολες αποστολές και όλα τα θέματα που θα πρέπει να «τρέχουν» ταχύτατα και σε συνεννόηση με όλους τους φορείς της εξουσίας.

Ο Σταύρος Παπασταύρου έχει μακρά και ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία ως δικηγόρος στον ιδιωτικό τομέα στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα. Αποφοίτησε πρώτος από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Νομική Σχολή του Harvard με υποτροφία.

Έχει σημαντική και πολύχρονη παρουσία στη πολιτική ζωή στην Ελλάδα και επιρροή στην Ευρώπη με υψηλόβαθμες θέσεις στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ). Είχε εκλεγεί Πρόεδρος της φοιτητικής οργάνωσης του ΕΛΚ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου για μία δεκαετία.

Ορόσημο στη διαδρομή του ήταν όταν του ανατέθηκε ο ρόλος του κύριου διαπραγματευτή της Ελλάδος με τους δανειστές  το 2012-2015 και συνέβαλε τα μέγιστα στην προσπάθεια της χώρας μας να κρατηθεί στο ευρώ. Μάλιστα  λένε τα καλύτερα λόγια για τη συνεργασία μαζί του οι υπουργοί που προέρχονταν από τα άλλα κόμματα της τότε συγκυβέρνησης.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024