Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Σοφία Κόπολα αφηγείται ένα διαφορετικό ειδύλλιο του Έλβις και της Πρισίλα

Η Σοφία Κόπολα αφηγείται ένα διαφορετικό ειδύλλιο του Έλβις και της Πρισίλα

Το πρώτο τρέιλερ για το «Priscilla» της Σοφίας Κόπολα.

Βασισμένη στα απομνημονεύματα της Πρισίλα Πρίσλεϊ του 1985 «Elvis and Me», η βιογραφική ταινία παρακολουθεί τη ζωή και τη σχέση της με τον βασιλιά του rock ‘n roll. Η Κέιλι Σπέινι πρωταγωνιστεί στον ρόλο της Πρισίλα, ενώ ο Τζέικομπ Ελόρντι υποδύεται τον Έλβις Πρίσλεϊ.

Οι δύο πρωταγωνιστές δεν είναι οι πρώτοι σταρ που παίζουν την Πρισίλα και τον Έλβις. Η Ολίβια Ντεχόνγκε και ο Όστιν Μπάτλερ έπαιξαν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στο βιογραφικό μουσικό δράμα «Elvis» του Μπαζ Λούρμαν του 2022, το οποίο απέσπασε δύο υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα και μία νίκη για την ερμηνεία του Μπάτλερ ως εμβληματικού τραγουδιστή. Η ταινία απέσπασε στη συνέχεια υποψηφιότητες για Όσκαρ καλύτερης ταινίας, καλύτερου ηθοποιού και άλλα.

Τα μέλη της οικογένειας Πρίσλεϊ επαίνεσαν την ταινία αυτή κατά την κυκλοφορία της το περασμένο καλοκαίρι.

«Κάθομαι εκεί και βλέπω αυτή την ταινία και λέω: «Θεέ μου, μακάρι να μπορούσε να το δει αυτό»», δήλωσε η Πρισίλα τον περασμένο Ιούνιο στο Good Morning America σχετικά με την ταινία και πώς πιστεύει ότι θα αντιδρούσε ο Έλβις. «Ήταν τέλεια».

H Πρισίλα συναινεί

Κοινοποιώντας την αφίσα της ταινίας στο Instagram την Πέμπτη, η πρώην σύζυγος του Έλβις  δήλωσε «ενθουσιασμένη για την ερμηνεία» του βιβλίου της «από την αριστουργηματική Σοφία Κόπολα».

«Έχει μια τόσο εξαιρετική ματιά στα πράγματα και πάντα ήμουν θαυμάστρια του έργου της» πρόσθεσε η 78χρονη Πρισίλα. «Είμαι σίγουρη ότι αυτή η ταινία θα ταξιδέψει τους πάντες σε ένα συναισθηματικό ταξίδι» είπε λίγο καιρό μετά τον θάνατο της κόρης της, της 54χρονης Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ, στις 12 Ιανουαρίου του 2023.

Μια μίνι περίληψη

Σύμφωνα με τη σύνοψη, «όταν η έφηβη Πρισίλα συναντά τον Έλβις σε ένα πάρτι, τον άνδρα που είναι ήδη ένας μετεωρίτης σούπερ σταρ του ροκ εν ρολ , δημιουργείται ένας συναρπαστικός έρωτας. “Ο Έλβις είναι ένας σύμμαχος στη μοναξιά, ένας ευάλωτος καλύτερος φίλος» όπως λέει η ίδια Πρισίλα.

«Μέσα από τα μάτια της Πρισίλα, η Σοφία Κόπολα αφηγείται την αθέατη πλευρά ενός μεγάλου αμερικανικού μύθου στο μακρύ φλερτ και τον ταραχώδη γάμο του Έλβις και της Πρισίλα, από μια γερμανική στρατιωτική βάση μέχρι την ονειρική έπαυλη του Γκρέισλαντ, σε αυτό το βαθιά αισθητό και συναρπαστικά λεπτομερές πορτρέτο της αγάπης, της φαντασίας και της φήμης» προσθέτει η σύνοψη.

Η Πρισίλα και ο΄Έλβις μετά το διαζύγιο / Photo: Wikimedia Commons

Τον Οκτώβριο, ο 52χρονη Κόπολα μοιράστηκε στο Instagram μια φωτογραφία με το σενάριο και το βιβλίο της Πρισίλα, γράφοντας: «Επιστροφή στη δουλειά! Είμαι ενθουσιασμένη που θα αφηγηθώ την ιστορία της Πρισίλα».

Είπε επίσης, σύμφωνα με το Collider, όλα δείχνουν πως θα διαφέρει η ταινία της από την ταινία του Λούρμαν.

«Μου άρεσε ο τρόπος με τον οποίο ο Μπαζ προσέγγισε την ιστορία του με έναν πολύ “κολάζ” τρόπο, αλλά χαίρομαι που δεν μπήκε πολύ στην ιστορία της Πρισίλα, γιατί τώρα μπορώ να βουτήξω πραγματικά βαθιά. Νομίζω ότι ο Μπαζ είναι τόσο μοναδικός και η προσέγγισή του σε αυτή την ιστορία ήταν τόσο δημιουργική» δήλωσε η Κόπολα. «Αλλά η Πρισίλα είναι τόσο δευτερεύων χαρακτήρας σε αυτή την ταινία, οπότε ποτέ δεν ένιωσα ότι πατούσα στο ίδιο έδαφος».

Και πρόσθεσε: «Μου αρέσει που ο κόσμος ενθουσιάστηκε τόσο πολύ με την ταινία του για τον Έλβις και τώρα σε λίγα χρόνια θα υπάρξει άλλη μια ταινία για την Πρισίλα».

Δείτε το τρέιλερ 

Η Α24 κάνει παιγνίδι

Το «Priscilla» σηματοδοτεί την τρίτη συνεργασία της Κόπολα με την εταιρεία παραγωγής A24, μετά το «On the Rocks» του 2020 και το «Οι Ύποπτοι φορούσαν γόβες» (The Bling Ring) του 2013. Μια προσαρμογή σειράς του βιβλίου της Ίντιθ Γουόρτον «The Custom of the Country» βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη μεταξύ της A24 και της Κόπολα.

(*Σημείωση: Η εταιρεία παραγωγής Α24 είναι αυτή τη στιγμή η πιο σημαντική εταιρεία στο Χόλιγουντ από άποψη επίδρασης και κομψών επιλογών).

Αρκετοί από τους μακροχρόνιους συνεργάτες της Κόπολα – μεταξύ των οποίων ο κινηματογραφιστής Philippe Le Sourd, η σχεδιάστρια κοστουμιών Stacey Battat, η μοντέρ Sarah Flack και η σχεδιάστρια παραγωγής Tamara Deverell – συνδέονται με το έργο.

Το «Priscilla» σκηνοθετείται και γράφεται από την Κόπολα. Η παραγωγή χρηματοδοτείται από το The Apartment και τη Stage 6 Films της Sony.

*Η ταινία Priscilla θα προβληθεί στους κινηματογράφους τον Οκτώβριο.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024