Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι τρεις προτάσεις των Κινγκς στον Βεζένκοφ

Οι τρεις προτάσεις των Κινγκς στον Βεζένκοφ

Οι εξελίξεις με τον Σάσα Βεζένκοφ και τους Σακραμέντο Κινγκς βρίσκονται στην τελική τους ευθεία, με τις προτάσεις που ετοιμάζουν οι «βασιλιάδες» στον παίκτη του Ολυμπιακού.

Ο Σάσα Βεζένκοφ αποτελεί το Α και το Ω του μεταγραφικού σχεδιασμού της επόμενης ημέρας στον Ολυμπιακό καθώς ανάλογα με την απόφαση που θα πάρει ο Βούλγαρος φόργουορντ για το μέλλον του, θα εξαρτηθούν και οι κινήσεις που θα κάνουν οι Πειραιώτες.

Όπως είναι λογικό, άπαντες στον Ολυμπιακό περιμένουν να δρομολογηθούν οι εξελίξεις με τον Σάσα, ο οποίος περιμένει την πρόταση των Σακραμέντο Κινγκς, για να «ζυγίσει» τις επιλογές του και να αποφασίσει για το μέλλον του. Οι Κινγκς μπορούν πλέον μετά την ολοκλήρωση του draft του NBA για το 2023 να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τον MVP της Euroleague για τη φετινή σεζόν και εντός των ημερών θα υπάρξουν ουσιαστικές εξελίξεις.

Σε μεγάλο βαθμό, οι κινήσεις που έκαναν οι «βασιλιάδες» στη βραδιά του draft δείχνουν ότι έχουν κανονικά στο πλάνο τους τον παίκτη. Συγκεκριμένα, ελευθέρωσαν επιπλέον 30 εκατ. δολάρια στο salary cap με την παραχώρηση του Ρισόν Χολμς, που παίζει στη θέση «4» και «5», και της επιλογής τους στο Νο24 του ντραφτ στους Μάβερικς.

Η ομάδα του Σακραμέντο μην παίρνοντας αντάλλαγμα από το Ντάλας, δημιούργησε τη λεγόμενη trade level exception, κάτι που τους προσφέρει ένα ποσό 12 εκατ. δολαρίων από το συμβόλαιο του Χολμς, που θα χρησιμοποιηθεί για την επέκταση του Ντομάτας Σαμπόνις, αλλά και για ενίσχυση, εκεί όπου περιλαμβάνεται το όνομα του Βεζένκοφ.

Τρεις είναι οι πιθανές προτάσεις που μπορούν να κάνουν οι Κινγκς στον παίκτη του Ολυμπιακού.

Η μία αφορά τη λεγόμενη Mid-Level Exception, δηλαδή περίπου 12,3 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για 1 έως 4 χρόνια, η δεύτερη είναι μια προσφορά σχεδόν στα 7 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, ενώ η τρίτη είναι το BAE (bi-annual exception), ένας τρόπος δηλαδή να πάρει μια ομάδα έναν παίκτη με συμβόλαιο μεγαλύτερο από το μίνιμουμ αλλά λιγότερο από το mid-level. Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι Κινγκς θα μπορούσαν να προσφέρουν στον Βεζένκοφ 4,5 εκατομμύρια δολάρια για ένα ή δύο χρόνια.

Αν επικρατήσει το τρίτο σενάριο, τότε ο Ολυμπιακός θα έχει την ευκαιρία του να διαπραγματευτεί με τον Βεζένκοφ και είναι αρκετά πιθανό να μπορέσει τον πείσει να παραμείνει στο λιμάνι. Το μόνο βέβαιο είναι πως η υπόθεση μπαίνει πλέον στην τελική της ευθεία και οι εξελίξεις αναμένονται άμεσα.

Sports in

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό. Παρακολουθήστε live στις 20:45 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φενέρμπαχτσε – Μονακό για το Game 4 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024