Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η «Επιστροφή» στις αίθουσες το φθινόπωρο του 2024

Η «Επιστροφή» στις αίθουσες το φθινόπωρο του 2024

Η νέα κινηματογραφική άποψη της ομηρικής «Οδύσσειας» με γυρίσματα και στην Ελλάδα, θα παιχτεί στις ελληνικές αίθουσες σε διανομή Rosebud.21.

Η κινηματογραφική διανομή στην Ελλάδα της ταινίας του Ουμπέρτο Παζολίνι, «Η Επιστροφή» (The Return) που βασίζεται σε ένα μέρος της «Οδύσσειας» του Ομήρου θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες το φθινόπωρο του 2024 από την ROSEBUD.21, σύμφωνα με ανακοίνωση της εν λόγω εταιρίας.

Το ελληνικό μέρος γυρισμάτων ολοκληρώθηκε σε Κέρκυρα και Κυλλήνη, ενώ αυτή την περίοδο τα γυρίσματα συνεχίζονται στην Ιταλία  με στόχο να ολοκληρωθούν τον Ιούλιο. Η συμμετοχή της ταινίας σε κάποιο από τα μεγάλα διεθνή φεστιβάλ είναι  πολύ πιθανή.

Συμπαραγωγή Ιταλίας / Ελλάδας / Ηνωμένου Βασιλείου και Γαλλίας, με την HERETIC στην ελληνική πλευρά της παραγωγής, η ταινία διαθέτει εντυπωσιακό, πολυπληθές, διεθνές με επικεφαλής το θρυλικό ζευγάρι του «Άγγλου Ασθενή» (1996) Ζιλιέτ Μπινός και Ρέιφ Φάινς.

Η επίσημη πλοκή της ταινίας όπως έχει δοθεί στον Τύπο είναι η εξής: Μετά από 20 χρόνια απουσίας, ο Οδυσσέας (Ρέιφ Φάινς) ξεβράζεται στις ακτές της Ιθάκης, καταβεβλημένος και αγνώριστος. Ο βασιλιάς επέστρεψε επιτέλους στην πατρίδα του, αλλά πολλά έχουν αλλάξει στο βασίλειό του από τότε που έφυγε για να πολεμήσει στον Τρωικό πόλεμο.

Η αγαπημένη του σύζυγος Πηνελόπη, (Ζιλιέτ Μπινός) είναι πλέον φυλακισμένη στο ίδιο της το σπίτι, κυνηγημένη από τους πολλούς φιλόδοξους μνηστήρες της, υποχρεωμένη να επιλέξει έναν νέο σύζυγο, έναν νέο βασιλιά. Ο γιος τους Τηλέμαχος (Τσάρλι Πλάμερ), ο οποίος μεγάλωσε χωρίς πατέρα, κινδυνεύει από τους μνηστήρες, οι οποίοι τον βλέπουν ως εμπόδιο στο ανελέητο κυνήγι της Πηνελόπης και του θρόνου.

Όμως και ο Οδυσσέας έχει αλλάξει. Σημαδεμένος από την εμπειρία του πολέμου, δεν είναι πλέον ο ισχυρός πολεμιστής που θυμάται ο λαός του. Έτσι, αναγκάζεται να αντιμετωπίσει το παρελθόν του, για να ξαναβρεί τη δύναμη που χρειάζεται για να σώσει την οικογένειά του και να κερδίσει πίσω την αγάπη που έχασε.

Αναφορικά με τα γυρίσματα της «Επιστροφής» στην Ελλάδα, η Heretic Films των Γιώργου Καρναβά και Κωνσταντίνου Κοντοβράκη, έπαιξε  κομβικό ρόλο. Για μια ακόμη φορά δε, αφού η ίδια εταιρεία είχε την ευθύνη των γυρισμάτων στην Ελλάδα της ταινίας «Το τρίγωνο της θλίψης» (Triangle of sadness) του Ρούμπεν Έστλουντ που πέρσι απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών διεκδικώντας αργότερα αρκετά Οσκαρ.

«Ως συμπαραγωγός της ταινίας, η Heretic δεν θα περιοριστεί στα καθήκοντα της εκτέλεσης παραγωγής και εξυπηρέτησής της, αφού θα έχει την ευθύνη και της συγχρηματοδότησης της ταινίας.» ανέφερε ο παραγωγός κος Κ. Κοντοβράκης, δίνοντας έμφαση ότι ανεξάρτητα από το αδιαμφισβήτητο καλλιτεχνικό υπόβαθρο της παραγωγής, το στοίχημα εδώ είναι πολύ μεγαλύτερο. Ο κ. Κοντοβράκης το αποκάλεσε «εθνικό ζήτημα».

Πλήρη στοιχεία της παραγωγής

Η Επιστροφή είναι μια συμπαραγωγή Ιταλίας-Ελλάδας-Ηνωμένου Βασιλείου και Γαλλίας, σε παραγωγή των Uberto Pasolini και James Clayton για την Red Wave Films, Roberto Sessa για την Picomedia (Asacha Media Group) με την Rai Cinema και τους Γιώργο Καρναβά και Κωνσταντίνο Κοντοβράκη της Heretic και τους Stéphane Moatti, Romain Le Grand, Vivien Aslanian και Marco Pacchioni των Kabo Films (Asacha Media Group) και Marvelous Production.  Οι Andrew Karpen και Kent Sanderson τελούν executive producers από την Bleecker Street.

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024