Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz E-Class Estate: (Ε)state of the art

Mercedes-Benz E-Class Estate: (Ε)state of the art

Η γερμανική φίρμα αποκαλύπτει το πρακτικότερο μέλος της γκάμας της νέας E-Class που επενδύει σε ένα ενδιαφέρον κράμα στυλ και τεχνολογικής υπεροχής

Λίγες εβδομάδες μετά την αποκάλυψη της νέας γενιάς της τετράθυρης E-Class, η γερμανική φίρμα συστήνει τη δεδομένη από καταβολής της E εν έτει 1984, την πρακτικότερη station wagon παραλλαγή της.

Eκτός από τα αυτονόητα της επιπλέον χρηστικότητας και όσα υπόσχεται ως μέλος της γκάμας της νέα πιο πληθωρικής από ποτέ σε επίπεδο τεχνολογιών E-Class, η νέα station wagon έκδοση αξιώνεται και με ένα επιπλέον άτυπο πλεονέκτημα, καθώς με δεδομένο ότι η ηλεκτρική EQE προσφέρεται αποκλειστικά ως τετράθυρη, αποτελεί την μοναδική επιλογή με το γράμμα Ε για τους λάτρεις του συγκεκριμένου τύπου αμαξώματος.

Αναμενόμενα η E-Class Estate μοιράζεται ακριβώς τις ίδιες αισθητικές αξίες με την τετράθυρη έκδοση, ωστόσο οι σχεδιαστές της Mercedes έδειξαν ιδιαίτερο ζήλο σε ό,τι αφορά το πίσω τμήμα που χάρη στις σοφές αναλογίες του κάνει την συγκεκριμένη έκδοση να θυμίζει περισσότερο το γοητευτικό στυλ ενός shooting brake παρά ενός τυπικού station wagon.

Φυσικά και στην προκειμένη περίπτωση το στοιχείο που κερδίζει τις περισσότερες εντυπώσεις είναι το εσωτερικό με κυρίαρχη της Superscreen, μια μικρότερη εκδοχή της Hyperscreen που έχουμε ήδη δει στις EQS και S-Class με μεγαλύτερο όμως φάσμα λειτουργιών και δυνατοτήτων χάρη στην τελευταία εκδοχή του συστήματος MBUX.

Στους νεολογισμούς συγκαταλέγεται μια νέα προσέγγιση σε ό,τι αφορά τη διάδραση ανάμεσα στους επιβάτες κα στο σύστημα χάρη και στο αναβαθμισμένο σύστημα φωνητικών εντολών που προσιδιάζει περισσότερο σε φυσική ομιλία ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η γερμανική φίρμα έχει ήδη ανακοινώσει τη σταδιακή ενσωμάτωση της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT μέσω over the air updates στα νεότερα μοντέλα της.

Να σημειωθεί ότι στα νέα στοιχεία συγκαταλέγεται και μια κάμερα στην κορυφή του ταμπλό η οποία μπορεί να χρησιμεύσει για τη διευρυμένη λίστα εφαρμογών που διαθέτει η E-Class, διευκολύνοντας την επικοινωνία ή και τη διασκέδαση του οδηγού.

Όπως ισχύει για όλες τις νεότερες Mercedes η Superscreen προσφέρει πολλαπλές επιλογές διαμόρφωσης αναλόγως τις προτιμήσεις του οδηγού αλλά και την εκάστοτε συνθήκη. Στον εξοπλισμό της Estate περιλαμβάνεται επίσης και ένας ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενος κοτσαδόρος ο οποίος όταν δεν χρησιμοποιείται αναδιπλώνεται με το πάτημα ενός κουμπιού. Η ελκτική ικανότητα φτάνει έως και τους 2,1 τόνους ενώ πάνω στον κοτσαδόρο μπορούν να τοποθετηθούν έως 84 κιλά κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να μεταφέρει και e-bikes.

Σε ό,τι αφορά την χρηστικότητα, ο όγκος του πορτ μπαγκάζ ξεκινά από τα 615 λίτρα για τις mild hybrid εκδόσεις και από τα 460 λίτρα για τις plug-in hybrid λόγω της μεγαλύτερης μπαταρίας που τοποθετείται κάτω από τον χώρο αποσκευών. Αξίζει να σημειωθεί ότι με δεδομένη τον πρακτικό προσανατολισμό της έκδοσης και όλα τα παραπάνω, η αερανάρτηση αποτελεί μέρος του βασικού εξοπλισμού της έκδοσης για τον πίσω άξονα ενώ φυσικά όσο το επιθυμούν μπορούν να επιλέξουν αερανάρτηση και για τους τέσσερις τροχούς.

Σε επίπεδο κινητήρων η E-Class Estate θα είναι διαθέσιμη αρχικά σε δύο ήπιες υβριδικές παραλλαγές μια βενζίνης και μια diesel. H πρώτη E 200 συνδυάζει τετρακύλινδρο κινητήρα με ένα μικρό ηλεκτρικό μοτέρ προσφέροντας ισχύ 204+23 ίππων και 320+205 Nm ροπής.

Η πετρελαιοκίνητη mild hybrid αξιοποιεί επίσης τετρακύλινδρο δίλιτρο μοτέρ με απόδοση 197+23 ίππους και 440+205 Nm ροπής. Την «προσωρινή» κορυφή της γκάμας μέχρι την έλευση των AMG εκδόσεων καταλαμβάνει η έκδοση E 300 e με plug-in υβριδική τεχνολογία, ισχύ 313 ίππων και 550 Nm ροπής.

Αυτονόητα η τελευταία είναι και η ταχύτερη έκδοση προσφέροντας επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 6,5 δευτερόλεπτα ενώ εμφανίζει και την υψηλότερη μέγιστη ταχύτητα που διαμορφώνεται σε 227 χλμ. Ταυτόχρονα είναι και η αποδοτικότερη εμφανίζοντας κατανάλωση καυσίμου 0,6 λίτρου/100 χλμ. και 13 γρ./χλμ. εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Επιπλέον η μπαταρία της εξασφαλίζει τη δυνατότητα κίνησης αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για έως και 113 χλμ.

Στην πορεία θα προστεθούν και άλλες εκδόσεις όπως και στην περίπτωση της τετράθυρης έκδοσης πλην των δεδομένων AMG. Όπως και η τετράθυρη E-Class έτσι και η Estate αναμένεται να ξεκινήσει  την εμπορική τους πορεία τον Ιούλιο.

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024