Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υποβρύχιο Titan: Τα επίσημα άσχημα μαντάτα από τις αμερικανικές Αρχές

Υποβρύχιο Titan: Τα επίσημα άσχημα μαντάτα από τις αμερικανικές Αρχές

Συνέντευξη Τύπου έδωσε ο αρχηγός της Αμερικανικανικής Ακτοφυλακής για το θρίλερ του χαμένου υποβρυχίου Titan, επιβεβαιώνοντας το μοιραίο τέλος των πέντε επιβατών του σκάφους.

Το πεδίο των συντριμμιών είναι σύμφωνο με μια καταστροφική έκρηξη του σκάφους, δήλωσε ο υποναύαρχος Τζον Μάουγκερ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της έρευνας, το λιμενικό είχε συσκευές ακρόασης στο νερό, αλλά δεν εντόπισε καταστροφικές βλάβες, επανέλαβε.

Ο υποναύαρχος Μάουγκερ λέει ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν εννέα πλοία στο σημείο, καθώς η έρευνα για περισσότερες λεπτομέρειες συνεχίζεται.

«Έχουμε ιατρικό προσωπικό στη σκηνή, έχουμε άλλους τεχνικούς στη σκηνή και θα αρχίσουμε να αποστρατεύουμε προσωπικό και σκάφη από το σημείο κατά τη διάρκεια των επόμενων 24 ωρών», λέει.

«Αυτό είναι ένα απίστευτα δύσκολο και επικίνδυνο περιβάλλον για να εργαστείς.

Καμία σχέση οι θόρυβοι

Δεν φαίνεται να υπάρχει σύνδεση μεταξύ των θορύβων και της τοποθεσίας στον πυθμένα της θάλασσας, λέει ο υποναύαρχος.

Είναι πολύ νωρίς για να πούμε ποιος ήταν ο χρόνος της έκρηξης, προσέθεσε τονίζοντας ότι η ακτοφυλακή των ΗΠΑ είχε τοποθετήσει σημαδούρες σόναρ έξω στο νερό για 72 ώρες, αλλά δεν είχαν εντοπίσει «καμία καταστροφή» είπε.

Ο τόπος του θανατηφόρου δυστυχήματος πιστεύεται ότι είναι στα 487 μέτρα από την πλώρη του ναυαγίου του Τιτανικού. Είναι σε μια περιοχή όπου δεν υπάρχουν συντρίμμια του Τιτανικού.

Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες

Η Αμερικανική Ακτοφυλακή λέει ότι οι σκέψεις τους είναι με τις οικογένειες και φροντίζουν να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερη κατανόηση για το τι συνέβη και να αρχίσουν να βρίσκουν κάποιο κλείσιμο.

«Εκ μέρους της Αμερικανικής Ακτοφυλακής και ολόκληρης της ενοποιημένης διοίκησης, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες», δήλωσε ο αντιναύαρχος Τζον Μάουγκερ.

«Μπορώ μόνο να φανταστώ πώς ήταν αυτό για αυτούς», προσέθεσε.

Όσον αφορά τη μεγάλη διαδικασία, πρόκειται να συνεχίσουν να ερευνούν τη θέση του πεδίου των συντριμμιών.

Αν και υπάρχουν πολλά ερωτήματα σχετικά με το πώς, γιατί και πότε συνέβη αυτό, ανέφερε ότι οι κυβερνήσεις θα συναντηθούν και θα συζητήσουν για μια έρευνα.

Δεν είμαστε σίγουροι ότι θα ανασύρουμε τα πτώματα  

Ο υποναύαρχος Μάουγκερ είπε πάντως πως δεν μπορεί να επιβεβαιώσει εάν η αμερικανική ακτοφυλακή θα μπορέσει να ανασύρει τα πτώματα των πέντε επιβατών στο υποβρύχιο Titan. «Πρόκειται για ένα απίστευτα αδυσώπητο περιβάλλον», προσέθεσε.

Αξιωματούχοι ανέφεραν επίσης ότι πέντε μεγάλα κομμάτια εντοπίστηκαν ανάμεσα στα συντρίμμια γύρω από την τοποθεσία του Τιτανικού. Ανάμεσά τους, ένας κώνος μύτης, έξω από το κύτος πίεσης, και ένα μεγαλύτερο πεδίο συντριμμιών.

«Επιπλέον, ήμασταν σε στενή επαφή με τους Γάλλους και Βρετανούς γενικούς πρόξενους για να διασφαλίσουμε ότι είναι πλήρως ενημερωμένοι και ότι οι ανησυχίες τους αντιμετωπίζονται πλήρως.

«Η μεγάλη υποστήριξη κατά τη διάρκεια αυτής της εξαιρετικά περίπλοκης επιχείρησης αναζήτησης ήταν ισχυρή και εκτιμήθηκε εξαιρετικά» τόνισε.

Τα συλλυπητήρια της ιδιοκτήτριας εταιρείας

Λίγο νωρίτερα, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του υποβρυχίου Titan OceanGate ανακοίνωσε ότι τελικά οι επιβάτες είναι νεκροί

«Πιστεύουμε τώρα ότι ο διευθύνων σύμβουλός μας Stockton Rush, Shahzada Dawood και ο γιος του Suleman Dawood, ο Hamish Harding και ο Paul-Henri Nargeolet, δυστυχώς έχουν χαθεί.

»Αυτοί οι άνδρες ήταν αληθινοί εξερευνητές που μοιράζονταν ένα ξεχωριστό πνεύμα περιπέτειας και ένα βαθύ πάθος για την εξερεύνηση και την προστασία των ωκεανών του κόσμου.

Οι καρδιές μας είναι με αυτές τις πέντε ψυχές και κάθε μέλος των οικογενειών τους αυτή την τραγική στιγμή. Λυπούμαστε για την απώλεια της ζωής και τη χαρά που έφεραν σε όλους όσους γνώριζαν» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024