Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υποβρύχιο Titan: Εντοπίστηκαν συντρίμμια - Τι εξετάζουν οι αρχές

Υποβρύχιο Titan: Εντοπίστηκαν συντρίμμια – Τι εξετάζουν οι αρχές

Συντρίμια που πιθανόν να προέρχονται από το υποβρύχιο Titan, που εχει εξαφανιστεί στον Ατλαντικό, βρέθηκαν στην περιοχή των ερευνών

Την ανακοίνωση έκανε η Αμερικανική Ακτοφυλακή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Αμερικανικό Λιμενικό Σώμα το μη επανδρωμένο όχημα Horizon Arctic εντόπισε συντρίμμια στον πυθμένα της θάλασσας κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού.

Ειδικοί που βρίσκονται στην περιοχή αξιολογούν την ενημέρωση των αμερικανικών αρχών.

Εκπρόσωπος της Pelagic Research Services, της εταιρείας που ανήκει το μη επανδρωμένο σκάφος, επιβεβαίωσε στο CNN ότι το όχημά της, το οποίο ήταν το πρώτο που διεξήγαγε έρευνα για το εξαφανισμένο υποβρύχιο, βρήκε τη περιοχή με τα συντρίμια.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Αμερικανική Ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις 23.00 ώρα Ελλάδος.

Θα μιλήσουν ο διοικητής της ακτοφυλακής αντιναύαρχος John Mauger και ο λοχαγός συντονιστής των επιχειρήσεων στην περιοχή Jamie Frederick.

Αναφορές για τα πρώτα συντρίμια

Μιλώντας στο BBC ο ειδικός στις καταδύσεις David Mearns, αναφέρει πως τα συντρίμμια περιλαμβάνουν «το πίσω κάλυμμα και τον σκελετό του υποβρυχίου».

Υπενθυμίζεται ότι το θρίλερ με το υποβρύχιο -που είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και τιτάνιο– και τους πέντε επιβάτες του ξεκίνησε λίγο αφότου αναχώρησε για κατάδυση την Κυριακή 18 Ιουνίου με κατεύθυνση το σημείο του ναυαγίου του Τιτανικού.

Το υποβρύχιο έχασε την επικοινωνία με το μητρικό του πλοίο λιγότερο από δύο ώρες μετά το ταξίδι του στον πυθμένα του ωκεανού.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024