
Δίπλωμα οδήγησης: Υποχρεωτική αφαίρεση από όσους οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ ή με το κινητό στο χέρι
Η Ιταλία θα προβεί στην ψήφιση νέων αυστηρότερων ποινών για τους παραβάτες οδηγούς
Η ιταλική κυβέρνηση ετοιμάζεται να εγκρίνει αύριο, Πέμπτη, νέες και πιο αυστηρές ποινές για όποιον δεν σέβεται τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.
Πιο συγκεκριμένα, όπως γράφει η εφημερίδα La Stampa, η κυβέρνηση Μελόνι προτίθεται να εγκρίνει την υποχρεωτική αφαίρεση του διπλώματος για όποιον οδηγεί με το κινητό στο χέρι, στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας ή και υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.
Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα του Τορίνο, το δίπλωμα οδήγησης θα αφαιρείται και από όποιον συλλαμβάνεται να οδηγεί σε κατάσταση μέθης.
Ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Ματέο Σαλβίνι εννοεί επίσης, να αυξήσει τα μέτρα για την προστασία όσων μετακινούνται με ποδήλατο και να επιβάλει υποχρεωτική ασφάλιση, όπως και πινακίδες, για τα ηλεκτρικά πατίνια.
Όπως γράφει η La Stampa, τέλος, βάσει των νέων κανόνων, η χρήση των μηχανημάτων για την ηλεκτρονική καταγραφή της ταχύτητας των οχημάτων θα γίνεται με στόχο την προστασία της ακεραιότητας των πολιτών, με ίδιες παραμέτρους σε όλη την χώρα «και όχι για να πολλαπλασιάζονται ουσιαστικά τα διάφορα πρόστιμα».
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Έγινε γνωστή η αιτία θανάτου του Σαμ Νιλ
- Silicon Valley: Ο «χρυσός κανόνας» του Τζεφ Μπέζος υπό αμφισβήτηση – «Οι δύο πίτσες είναι πλέον πολλές»
- Από την 4η Ιουλίου ως την Ημέρα της Βαστίλης – Πώς Γαλλία και ΗΠΑ αναδιαμορφώνουν τα έθνη τους μέσω τελετουργίας
- Οι όμιλοι του FIBA Europe Cup και οι αντίπαλοι των τεσσάρων ελληνικών ομάδων
- Κατρίνης: Δεν συνιστά εξωτερική πολιτική η σιωπή, η αμηχανία και η αποδοχή τετελεσμένων που επιδεινώνουν τη θέση της χώρας
- Εκλογές την άνοιξη, επιμένει ο Μητσοτάκης – Θέλει να διαπραγματευτεί άλλο ένα «Ταμείο Ανάκαμψης»







