Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πακιστάν: Έρευνα για τις συνθήκες του ναυαγίου στην Πύλο ξεκινά η κυβέρνηση του Ισλαμαμπάντ

Πακιστάν: Έρευνα για τις συνθήκες του ναυαγίου στην Πύλο ξεκινά η κυβέρνηση του Ισλαμαμπάντ

Πρωταρχικός στόχος να εξακριβωθούν τα γεγονότα γύρω από την μεταναστευτική τραγωδία.

Έρευνα διέταξε η κυβέρνηση του Πακιστάν για τις συνθήκες του ναυαγίου στα ανοιχτά της Πύλου, καθιστώντας σαφές ότι σκοπεύει να λάβει αυστηρή δράση για το μεταναστευτικό και ότι θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι.

Περίπου 750 άνδρες, γυναίκες και παιδιά από τη Συρία, την Αίγυπτο, την Παλαιστίνη και το Πακιστάν επέβαιναν στο υπερπλήρες αλιευτικό που προσπαθούσε να φτάσει στην Ευρώπη.

Περισσότεροι από 500 άνθρωποι εκτιμάται ότι πνίγηκαν όταν το σκάφος βυθίστηκε σε ένα από τα βαθύτερα σημεία της Μεσογείου την περασμένη Τετάρτη.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία τουλάχιστον 298 Πακιστανοί έχασαν τη ζωή τους, 135 εξ αυτών από το Αζάντ Τζαμού και Κασμίρ, γράφει η ιστοσελίδα pakistantoday.

Έρευνα με πρωθυπουργική εντολή

Μιλώντας σε ειδησεογραφικό σταθμό της χώρας, ο υπουργός Εσωτερικών Ρανά Σαναλάχ Χαν δήλωσε ότι η επιτροπή, που συγκροτήθηκε με εντολή του πρωθυπουργού Σεχμπάζ Σαρίφ, για να ερευνήσει τις συνθήκες του ναυαγίου, θα παρουσιάσει την έκθεσή της εντός μιας εβδομάδας, ώστε να ζητηθούν οι ευθύνες από τους υπεύθυνους για την αμέλεια τους.

Πρωταρχικός στόχος της επιτροπής, όπως είπε ο ίδιος, είναι να εξακριβωθούν τα γεγονότα γύρω από την τραγωδία του πλοίου στην Ελλάδα και να εντοπιστούν τυχόν ελλείψεις στους νομικούς μηχανισμούς του Πακιστάν που έχουν θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες και σε αυτή την τραγωδία, αλλά και σε ανάλογα περιστατικά στο παρελθόν.

Ο Πακιστανός υπουργός τόνισε τη σημασία του διεθνούς συντονισμού για την πρόληψη, τον έλεγχο και την τιμωρία της λαθρεμπορίας ανθρώπων στο μέλλον.

Σημαντική σύλληψη

Εν τω μεταξύ, οι αρχές της χώρας ανακοίνωσαν τη σύλληψη ενός «βασικού λαθρέμπορου» που πιστεύεται ότι εμπλέκεται στην τραγική ανατροπή του σκάφους.

Σε δήλωση του που ανέβασε στο Twitter ο Γενικός Επιθεωρητής του Παντζάμπ, Ουσμάν Ανουάρ, ο κύριος ύποπτος για την υπόθεση συνελήφθη κατά τη διάρκεια επιχείρησης που διεξήγαγε η αστυνομία της Βεχάρι.

Το επαρχιακό αστυνομικό τμήμα συνεργάζεται ενεργά με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ερευνών (FIA) για τη σύλληψη επιπλέον υπόπτων και την περαιτέρω διερεύνηση του συμβάντος.

Sports in

Η Ευρωλίγκα απαξιώνει το προϊόν της

Δεν νοείται ιδιαίτερα σήμερα, να υπάρχουν παραβάσεις σε θέματα που έχουν να κάνουν με το χρόνο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024