Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δυσκολεύτηκε, αλλά τα κατάφερε ο Τσιτσιπάς (2-1)

Δυσκολεύτηκε, αλλά τα κατάφερε ο Τσιτσιπάς (2-1)

Ο Ελληνας τενίστας δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στον μαχητικό Γκριγκουάρ Μπαρέρε, αλλά στο τέλος κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1 σετ και μαζί το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο του τουρνουά που γίνεται στο Χάλε.

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, που διήρκησε σχεδόν 2.5 ώρες και κρίθηκε στο τάι μπρέικ του τρίτου σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέκλεισε τον Γάλλο Γκριγκουάρ Μπαρέρε με 2-1 σετ και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του τουρνουά πραγματοποιείται στο Χάλε.

Ο Ελληνας τενίστας δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στον μαχητικό, Γκριγκουάρ, αλλά στο τέλος κατάφερε να πάρει τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση του γερμανικού τουρνουά, όπου θα αντιμετωπίσει τον φορμαρισμένο Χιλιανό, Νίκολας Τζάρι, ο οποίος νωρίτερα νίκησε τον Γάλλο Κορεντίν Μουτέ με 2-0 σετ (6-3, 7-5).

Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που θα κοντραριστούν οι δύο τενίστες, με το h2h να είναι στο 1-1. Τελευταία φορά έπαιξαν φέτος στο Μονακό, όπου επικράτησε ο Στέφανος με 2-0 σετ. Ο Χιλιανός είχε νικήσει με 2-1 σετ στο παιχνίδι που είχαν δώσει το 2019 στο Χερτόγκενμπος.

Στο σημερινό παιχνίδι ο Στέφανος Τσιτσιπάς χρειάστηκε να… μοχθήσει για να αποκλείσει τον Μπαρέρε. Ο Ελληνας τενίστας βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, όταν ο Γκριγκουάρ προηγήθηκε στα σετ (1-0), αλλά δεν τα παράτησε. Πάλεψε και δικαιώθηκε. Με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να γυρίσει τούμπα την αναμέτρηση και να πάρει την πρόκριση.

Στο πρώτο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπά είχε έξι ευκαιρίες για να σπάσει το σερβίς του Γάλλου, αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί καμία από αυτές (0/6), με αποτέλεσμα οι δύο τενίστες να οδηγηθούν με… μαθηματική ακρίβεια στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Γκριγκουάρ αφού έσωσε σετ ποιντ (5-6), στη συνέχεια πήρε τρεις συνεχόμενους πόντους και με 8-6 έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο σετ ο Μπαρέρε έκανε μπρέικ στο τρίτο γκέιμ και προηγήθηκε με 2-1, ενώ λίγο αργότερα έφτασε στο 3-1, δείχνοντας ικανός να αποκλείσει τον συμπατριώτη μας.

Σε εκείνο το σημείο, όμως, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του. Με μπρέικ στο 6ο γκέιμ ισοφάρισε σε 3-3 και με νέο μπρέικ στο 10ο γκέιμ έφτασε στο 6-4 και στο 1-1.

Στο τρίτο σετ έγινε μια μεγάλη μάχη, με τους δύο τενίστες να κρατούν τα σερβίς τους και να οδηγούν και πάλι στο τάι μπρέικ. Εκεί ο συμπατριώτης μας προηγήθηκε με 2-0 και 5-3, με τον Στέφανο να παίρνει δύο ακόμα πόντους και με 7-3 να φτάνει στη νίκη – πρόκριση.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024