Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζευγάρι λεσβιών δέχθηκε ομοφοβική επίθεση στο σπίτι του - Οι γείτονες στάθηκαν στο πλευρό τους με έναν συγκινητικό τρόπο

Ζευγάρι λεσβιών δέχθηκε ομοφοβική επίθεση στο σπίτι του – Οι γείτονες στάθηκαν στο πλευρό τους με έναν συγκινητικό τρόπο

Το ζευγάρι δήλωσε πως η στήριξη των γειτόνων έδωσε εντελώς άλλη αίσθηση στην όλη δυσάρεστη εμπειρία

Η Susie Day και η Fliss Davis είναι ζευγάρι και ζουν μαζί στο Μπρίστολ της Αγγλίας.

Δυστυχώς μέσα σε δέκα ημέρες η ηρεμία της καθημερινότητάς τους διαταράχτηκε καθώς έπεσαν θύματα ομοφοβικής επίθεσης για δεύτερη φορά.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψαν στο PinkNews στις 3 Ιουνίου άγνωστος τους έκλεψε το χαλάκι της εισόδου που έφερε τα χρώματα του ουράνιου τόξου, ωστόσο αφού το αντικατέστησαν με ένα ολόιδιο και μάλιστα το κόλλησαν στο έδαφος, έπειτα από 10 ημέρες, αυτό βανδαλίστηκε.

«Το να έρθει κάποιος μέχρι το κατώφλι μας ήταν φρικτό! Ελέγξαμε με τους γείτονες για να δούμε αν κάποιος άλλος είχε πέσει θύμα αντίστοιχου περιστατικού, αλλά κανείς, οπότε ήταν πολύ ξεκάθαρο ότι μας είχαν στοχοποιήσει» ανέφεραν.

Το ζευγάρι, που είναι μαζί εδώ και επτά χρόνια και σύναψε σύμφωνο συμβίωσης τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, κατήγγειλε τα περιστατικά στην αστυνομία, η οποία φάνηκε να «τα παίρνει στα σοβαρά».

«Αυτό είναι έγκλημα μίσους»

«Μερικοί άνθρωποι στο Twitter είπαν ότι χάνουμε τον χρόνο μας, αλλά αυτό είναι έγκλημα μίσους. Δεν πρόκειται απλώς για παραμόρφωση ενός χαλιού πόρτας, αλλά για κάποιον που νιώθει θάρρος να επιτεθεί σε ένα σύμβολο υπερηφάνειας, και να κάνει κάποιον να νιώσει ευάλωτο, ανασφαλή και στόχος» τόνισαν οι δυο τους.

Αφού δημοσίευσε τα περιστατικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το tweet της Day έγινε viral, λαμβάνοντας περισσότερα από 2.000 likes, με άλλους χρήστες και LGBTQ+ ακτιβιστές να υποστηρίζουν το ζευγάρι.

Οι γείτονές τους ήταν επίσης υποστηρικτικοί, κάτι που η Day είπε ότι «ειλικρινά ανέστρεψε την όλη εμπειρία για εμάς».

«Ήταν όλοι πραγματικά σοκαρισμένοι, θυμωμένοι και αναστατωμένοι για λογαριασμό μας και έδειξαν με πολλούς τρόπους την αλληλεγγύη τους» δήλωσε η Day, ενώ αποκάλυψε πως όλοι τους τώρα έχουν αγοράσει χαλάκια που φέρουν τα χρώματα του ουράνιου τόξου για τα σπίτια τους.

«Είναι απόδειξη ότι η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων είναι ευγενικοί και ανεκτικοί και φιλόξενοι» είπε η Day.

Η ίδια μάλιστα χαρακτήρισε και τις δύο ομοφοβικές επιθέσεις ως «αναπόφευκτη συνέπεια» των πολιτικών κομμάτων και των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης που συμμετέχουν στην τρανσφοβική και ομοφοβική ρητορική.

«Μερικά από τα σχόλια που είχα στο Twitter έκαναν το ουράνιο τόξο να φαίνεται ως σύμβολο παιδεραστίας και κακοποίησης παιδιών» ανέφερε η Day.

Μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας καταδίκασαν την επίθεση σε βάρος του ζευγαριού, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, πως «η ομοφοβία είναι ζωντανή και ευημερεί στο Μπρίστολ».

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024