
Ουκρανία: Προετοιμαζόμαστε ότι ο πόλεμος θα κρατήσει
«Θα επιταχύνουμε τις προσπάθειες μας για την παράδοση όπλων και πυρομαχικών»
Η ΕΕ επισπεύδει τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία για την παροχή στήριξης στην αντεπίθεση του Κιέβου κατά των ρωσικών δυνάμεων, όπως είπε σήμερα ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Τιερί Μπρετόν, σε συνέντευξή του στην γαλλική εφημερίδα Le Parisien.
“Θα επιταχύνουμε τις προσπάθειες μας για την παράδοση όπλων και πυρομαχικών–αυτός είναι ένας πόλεμος μεγάλης σφοδρότητας στον οποίο παίζουν κρίσιμο ρόλο. Προετοιμαζόμαστε ότι ο πόλεμος θα κρατήσει πολλούς περισσότερους μήνες ή ακόμη περισσότερο”, δήλωσε ο Μπρετόν επικαλούμενος τη δέσμευση για προμήθεια ενός εκατομμυρίου όπλων υψηλού διαμετρήματος μέσα στους επόμενους 12 μήνες.
Νωρίτερα μέσα στον μήνα η Ουκρανία εξαπέλυσε αντεπίθεση για την ανάκτηση εδαφών από τις ρωσικές δυνάμεις και ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν κάλεσε την περασμένη Πέμπτη τους συμμάχους του Κιέβου να “βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη” για να το προμηθεύσουν με περισσότερα όπλα και πυρομαχικά.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Ι. Καϊτεζίδης:«Η μεγάλη αποχή της 2ης Κυριακής έδειξε ότι οι πολίτες δεν ήθελαν το ισχύον εκλογικό σύστημα»
- Έκρηξη βόμβας σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Πακιστάν – Πάνω από 30 τραυματίες
- Κατάθεση-βόμβα στην υπόθεση Έπσταϊν: Η Σάρα Κέλεν κατονόμασε τρεις διάσημους άνδρες για σεξουαλική κακοποίηση
- Οι κουτοπονηριές του Γιώργου Φλωρίδη θα ήταν απλώς καταγέλαστες, εάν δεν ήταν επικίνδυνες
- Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Έδεσσας
- Ρεάλ Μαδρίτης: Η «ακτινογραφία» της αντιπάλου του Ολυμπιακού για το τρόπαιο της Euroleague





