Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φονικό κύμα καύσωνα πλήττει το Μεξικό

Φονικό κύμα καύσωνα πλήττει το Μεξικό

Κύμα καύσωνα πλήττει από τα μέσα Απριλίου το Μεξικό

Από τα μέσα Απριλίου μέχρι και σήμερα, τα κύματα καύσωνα συνεχίζουν να πλήττουν το Μεξικό, ενώ προκάλεσαν τον θάνατο οκτώ ανθρώπων. Από τα οκτώ θύματα, επτά υπέκυψαν από θερμοπληξία και ένα από αφυδάτωση στο διάστημα 14 Απριλίου-12 Ιουνίου, ανέφερε.

Ακόμη, τρεις άνθρωποι πέθαναν στην πολιτεία Βερακρούς (ανατολικά), δύο στην Κιντάνα Ρου (νοτιοανατολικά), δύο στη Σονόρα (βόρεια) και ένας στην Οαχάκα (νότια). Στην πόλη του Μεξικού, η θερμοκρασία έφθασε αυτή την εβδομάδα τους 35 βαθμούς Κελσίου, που αποτελεί ρεκόρ θερμοκρασίας. Στο κέντρο της πρωτεύουσας η ζέστη είναι αποπνικτική λόγω της πολυκοσμίας και των εκπομπών αερίων από τις οδικές μεταφορές και τις επιχειρήσεις.

Ρεκόρ θερμοκρασίας

Στο Μοντερέι (βορειοανατολικά), η θερμοκρασία υπερβαίνει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Σε αυτή την εύπορη πόλη, που υπέφερε από ιστορική ξηρασία πέρυσι, η πίεση του νερού έπεσε στα νοικοκυριά και η αυξημένη χρήση των κλιματιστικών προκάλεσε διακοπές ρεύματος.

Η κυβέρνηση της πολιτείας Νουέβο Λεόν, όπου βρίσκεται το Μοντερέι, έλαβε μέτρα ώστε τα παιδιά να παρακολουθούν τα μαθήματά τους εν μέρει διαδικτυακά και να πηγαίνουν στο σχολείο μόνο δύο ώρες την ημέρα ώστε να μην εκτίθενται στον ήλιο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Σοκ με Νικολοπούλου στον Ολυμπιακό: Υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού

Μεγάλο πλήγμα για γυναικεία ομάδα μπάσκετ ου Ολυμπιακού, καθώς η αρχηγός των ερυθρόλευκων υπέστη σημαντικό τραυματισμό στο γόνατο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024