Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ναυάγιο: Ο μεγάλος θύμος για την ελληνική ανταπόκριση στο πλοίο της τραγωδίας στα διεθνή ΜΜΕ

Ναυάγιο: Ο μεγάλος θύμος για την ελληνική ανταπόκριση στο πλοίο της τραγωδίας στα διεθνή ΜΜΕ

Ιδιαίτερη μνεία στο ερώτημα για τον κάβο που καταγγέλλεται ότι ευθύνεται για το ναυάγιο.

Το τραγικό ναυάγιο στην Πύλο με τους 78 νεκρούς και τους 568 αγνοούμενους παραμένει στην κορυφή της διεθνούς ειδησεογραφίας.

Το ερώτημα, εξάλλου, για τον κάβο που καταγγέλλουν διασωθέντες ότι έδεσε το Λιμενικό στο αλιευτικό, με αποτέλεσμα αυτό να βυθιστεί παραμένει αναπάντητο, ενώ η απογοήτευση, η οργή και ο θρήνος για τους εκατοντάδες νεκρούς χωρίς τάφο γεμίζουν με πηχυαία γράμματα τα πρωτοσέλιδα των μεγαλύτερων εντύπων σε όλο τον κόσμο.

«Οι αξιωματούχοι αρνούνται ότι ο κάβος οδήγησε στην μεταναστευτική τραγωδία», είναι ο ένας τίτλος του BBC, ενώ δεύτερο άρθρο του βρετανικού δικτύου γράφει ότι «Οι άνθρωποι αγωνιούν για ένα καλό νέο».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Guardian, που στη διαδικτυακή μορφή του κρατά το ναυάγιο πρώτο θέμα στη σελίδα του με το βασικό άρθρο να επαναλαμβάνει ότι «Το λιμενικό αρνείται τους ισχυρισμούς των μεταναστών ότι το πλοίο βυθίστηκε αφού δέθηκε ο κάβος, ενώ τα άλλα δύο φέρουν τους τίτλους «Οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων σβήνουν την τελευταία μέρα των ερευνών» και «Η αγωνία μεγαλώνει μεταξύ των συγγενών των αγνοουμένων μετά το ελληνικό ναυάγιο» αντίστοιχα.

Ο μεγάλος θυμός

Οι Financial Times από την πλευρά τους σχολίασαν  τον «Θυμό για την ελληνική ανταπόκριση στο πλοίο με τους μετανάστες πριν την καταστροφή» και το Reuters αναφέρθηκε στην «Συναισθηματική Επανένωση για δύο αδέλφια καθώς οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων εξανεμίζονται».

Πιο αιχμηρός ο τίτλος του Politico επαναλαμβάνει τη δήλωση της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, «Τους έστειλαν στον Θάνατο», ενώ το Al Jazeera γράφει για τις «Διαδηλώσεις σε όλη τη Ελλάδα καθώς οι ελπίδες ανεύρεσης επιζώντων του ναυαγίου σβήνουν».

Συνολικά αυτές τις μέρες της μεγάλης εν εξελίξει τραγωδίας, τα ξένα μέσα ενημέρωσης έστησαν στον τοίχο την ΕΕ για την αδυναμία της να λύσει το μεταναστευτικό με τη λήψη αποφασιστικών μέτρων, γράφοντας τα περισσότερα από αυτά ότι «Το ναυάγιο στην Ελλάδα αποκαλύπτει τη θανάσιμη αποτυχία της Ευρώπης».

Συγκλονιστικό το πρωτοσέλιδο της Liberation με την εικόνα της θάλασσας και τίτλο «Το νεκροταφείο τους», με το σχετικό κείμενο να θέτει το σημαντικότερο όλων των ερωτημάτων: «Για πόσο ακόμα θα ανεχόμαστε να πνίγονται παιδιά, γυναίκες και άνδρες ενώ προσπαθούν πάση θυσία να ξεφύγουν από την πείνα, τη μιζέρια και τη βία και να αναζητήσουν καταφύγιο στην Ευρώπη;»…

Sports in

Η Next Generation της Μπαρτσελόνα: Ο Τσάβι διασφαλίζει το μέλλον των Καταλανών (pic+vids)

Ο Τσάβι έχει αναδείξει 16 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι προέρχονται από την ακαδημία του καταλανικού συλλόγου – Ξεχωρίζουν οι Γιαμάλ, Φερμίν και Κουμπαρσί.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024