Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ιλβα Γιόχανσον για το ναυάγιο: «Οι διακινητές στέλνουν τους μετανάστες στον θάνατο»

Ιλβα Γιόχανσον για το ναυάγιο: «Οι διακινητές στέλνουν τους μετανάστες στον θάνατο»

«Δεν έχουμε ακόμη όλες τις πληροφορίες για το τι συνέβη, αλλά φαίνεται να είναι η μεγαλύτερη τραγωδία στη Μεσόγειο», είπε ο Γιόχανσον σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Τους φόβους της για την «μεγαλύτερη τραγωδία στην Μεσόγειο» εξέφρασε η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ιλβα Γιόχανσον, σχετικά με το πολύνεκρο ναυάγιο που σημειώθηκε ανοιχτά της Πύλου.

Υπενθυμίζεται ότι από το ναυάγιο έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής 78 σοροί ενώ ο επίσημος αριθμός των αγνοουμένων αγγίζει τους 568.

«Δεν έχουμε ακόμη όλες τις πληροφορίες για το τι συνέβη, αλλά φαίνεται να είναι η μεγαλύτερη τραγωδία στη Μεσόγειο», είπε ο Γιόχανσον σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

«Οι διακινητές που έβαλαν αυτούς τους ανθρώπους σε αυτές τις βάρκες δεν τους στέλνουν στην Ευρώπη, τους στέλνουν στο θάνατο. Είναι απολύτως απαραίτητο να αποτραπεί αυτό», πρόσθεσε.

Όλο και περισσότεροι διασχίζουν τη Μεσόγειο

Ο αριθμός των μεταναστών που διασχίζουν την κεντρική Μεσόγειο έχει διπλασιαστεί το 2023 σε σχέση με την ίδια περίοδο του περασμένου έτους, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή υπηρεσία Frontex.

Κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2023, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέγραψαν περισσότερες των 50.300 εισόδων μέσω της κεντρικής Μεσογείου. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό που έχει καταγραφεί από το 2017.

Συνολικά ο αριθμός των εισόδων που καταγράφηκαν από την Frontex ανάμεσα στον Ιανουάριο και στο τέλος του Μαΐου έφτασε στις 102.000, δηλαδή 12% περισσότερες σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2022.

Η δεύτερη πλέον χρησιμοποιούμενη οδός είναι η οδός των Βαλκανίων, με περισσότερες των 30.700 εισόδους – 25% λιγότερες σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2022. Σε όλες τις άλλες οδούς έχει καταγραφεί μείωση εισόδων, εκτός του δρόμου της κεντρικής Μεσογείου. Η οδός της δυτικής Μεσογείου γνώρισε μείωση κατά 6%, ενώ η οδός της δυτικής Αφρικής κατέγραψε κατά 47% λιγότερες εισόδους.

Sports in

Live η «μάχη» της Άστον Βίλα με την Μπράιτον λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό

Παρακολουθήστε live στις 16:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπράιτον – Άστον Βίλα για την 36η αγωνιστική της Premier League, λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς της Βίλα με τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024