Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΕΛ.ΑΣ.: Μαφιόζικες επιθέσεις σε βάρος τους καταγγέλλουν εν ενεργεία Αξιωματικοί

ΕΛ.ΑΣ.: Μαφιόζικες επιθέσεις σε βάρος τους καταγγέλλουν εν ενεργεία Αξιωματικοί

Για «μαφιόζικες» επιθέσεις σε βάρος εν ενεργεία Αξιωματικών ειδικής υπηρεσίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κάνει λόγο η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας.

Τις τελευταίες μέρες ορισμένοι αξιωματικοί του Οργανωμένου Εγκλήματος δέχονται επιθέσεις, δολιοφθορές σε αυτοκίνητα και μηχανές.

Σύμφωνα  με τα νεότερα στοιχεία, έχουν ήδη γίνει ποινικές αναφορές από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Η τελευταία επίθεση ήταν πριν από 5 μέρες όπου άγνωστοι έκαψαν την μηχανή αστυνομικού, ενώ ο ίδιος βρισκόταν μέσα στο σπίτι του με την κόρη του.

Δύο σενάρια

Τα βιβλία στο Οργανωμένο Έγκλημα ανοίγουν έτσι ώστε να βρουν τους ηθικούς αυτουργούς και τα πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις.

Τα σενάρια είναι δύο: Τα πρόσωπα που εμπλέκονται στις επιθέσεις, είτε συνδέονται με υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών αλλά και διακίνησης μεταναστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, μπορεί να πρόκειται για ένα καρτέλ με διεθνές δίκτυο, που μάλιστα έβαζε ανθρώπους από το εξωτερικό να έρχονται και να κάνουν τα χτυπήματα.

Το δεύτερο σενάρια αφορά στο ότι ενδεχομένως να πρόκειται για άτομα αντιπερισπασμού. Πρόσωπα δηλαδή που θέλουν να σταματούν τις έρευνες και να τις κινούν προς δικό τους όφελος.

Επιπλέον ερευνάται άλλο ένα κύκλωμα, το οποίο είχε ξεκινήσει να ερευνάται πριν από λίγους μήνες, δηλαδή υψηλόβαθμοι αστυνομικοί που συνεργάζονται με πληροφοριοδότες να δίνουν φορτία κοκαΐνης. Αυτό είναι ένα άλλο κύκλωμα που άρχισε να αποκαλύπτεται στην Θεσσαλονίκη, μετά από άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου.

Η επιστολή της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Κεντρικής Μακεδονίας

Σύμφωνα με την επιστολή που έστειλε η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας:

«Δυστυχώς, εν έτει 2023, ζώντας σε μία εποχή όπου ο σεβασμός του κράτους δικαίου είναι ουσιώδους σημασίας για την ίδια την λειτουργία του, πληροφορούμαστε αδιανόητες και πρωτοφανείς γκανγκστερικές – μαφιόζικες επιθέσεις, σε βάρος εν ενεργεία Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, που παραπέμπουν μάλιστα σε σενάρια χολιγουντιανών ταινιών, αλλά και σε πρακτικές της εγκληματικής οργάνωσης «Κόζα Νόστρα».

Συγκεκριμένα οι εγκληματικές ενέργειες σε βάρος των συναδέλφων μας φέρεται να έλαβαν χώρα το τελευταίο χρονικό διάστημα και δη εντός χρονικού διαστήματος λίγων μηνών, ως εξής:

  • Πριν από οχτώ (8) μήνες περίπου, έλαβε χώρα εγκληματική ενέργεια σε βάρος αξιωματικού της συγκεκριμένης υπηρεσίας και συγκεκριμένα προκλήθηκε δολιοφθορά στο σύστημα τροφοδότησης καυσίμου (κόβοντας το σωληνάκι καυσίμου) στην ιδιωτικής χρήσης δίκυκλη μοτοσυκλέτα του.
  • Πριν από τέσσερεις (4) μήνες περίπου, σε βάρος έτερου αξιωματικού της ίδιας Υπηρεσίας της Ασφάλειας, προκλήθηκε δολιοφθορά με παρέμβαση στο σύστημα πέδησης των εμπρόσθιων τροχών στο ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητό του.
  • Πριν από ένα (1) μήνα περίπου, έλαβε χώρα πρωτοφανή ενέργεια σε βάρος ανώτερου αξιωματικού, ομοίως της ίδιας Υπηρεσίας, ήτοι, σημαντικές φθορές και καταστροφή με βανδαλιστικό τρόπο των δενδροκαλλιεργειών, ιδιοκτησίας αυτού και της οικογένειάς του (στον τόπο καταγωγής του), ζημία η οποία εκτιμάται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
  • Πριν από επτά (7) μήνες περίπου, έλαβε χώρα εγκληματική ενέργεια σε βάρος αξιωματικού της συγκεκριμένης υπηρεσίας και συγκεκριμένα προκλήθηκε δολιοφθορά στο σύστημα τροφοδότησης καυσίμου (κόβοντας το σωληνάκι καυσίμου) στην ιδιωτικής χρήσης δίκυκλη μοτοσυκλέτα του.
  • Πριν από λίγες ημέρες, σε βάρος του ίδιου προαναφερόμενου αξιωματικού πραγματοποιήθηκε δόλιος εγκληματικός εμπρησμός στην ιδιωτικής χρήσης δίκυκλη μοτοσυκλέτα του, που βρίσκονταν σταθμευμένη κάτω από την οικία όπου διαμένει με την οικογένειά του, η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024