Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O Πύρρος Δήμας βάζει την άρση βαρών στην Αρχαία Ολυμπία για να τη σώσει!

O Πύρρος Δήμας βάζει την άρση βαρών στην Αρχαία Ολυμπία για να τη σώσει!

Ο τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Αρσης βαρών συνέλαβε την ιδέα της διοργάνωσης μίας αγωνιστικής εκδήλωσης στην Αρχαία Ολυμπία

Τα τελευταία χρόνια η άρση βαρών λόγω των πολλών κρουσμάτων ντόπινγκ, έχει βρεθεί στο στόχαστρο της Διεθνής Ολυμπιακής Επιτροπής και πολλών ακόμη φορέων που ζητούν την αποπομπή της από το Ολυμπιακό πρόγραμμα.

Αυτό το αρνητικό κλίμα για το άθλημα των δυνατών, το έκανε ακόμη χειρότερο η ίδια η Παγκόσμια Ομοσπονδία του αθλήματος που με άστοχες επιλογές αλλά και με ανθρώπους που ήθελαν να εκμεταλλευτούν το άθλημα και όχι να το βοηθήσουν, έφεραν την άρση βαρών σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση.

Πέρα από την κακή διακυβέρνηση, υπάρχει και η πολιτική της ΔΟΕ που θέλει να εντάξει στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων αθλήματα που είναι δημοφιλή στις νέες γενιές. Για να βρεθεί λοιπόν χώρος στο ούτως ή άλλως επιβαρυμένο Ολυμπιακό πρόγραμμα, υπάρχουν σκέψεις να βγουν εκτός προγράμματα αθλήματα, που δεν συγκινούν τη νεολαία και έχουν περιστατικά κακοδιαχείρισης στις αντίστοιχες διεθνείς ομοσπονδίες.

Σε δύσκολη θέση είχε βρεθεί παλιότερα η πάλη που τελευταία στιγμή κατάφερε να κρατηθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και τώρα κινδυνεύουν η άρση βαρών και η πυγμαχία.

Το τελευταίο διάστημα πάντως η κατάσταση στην Παγκόσμια Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών έχει αλλάξει και πλέον οι διοικούντες την International Weightfilting Federation αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για να διατηρήσουν το άθλημα στο Ολυμπιακό πρόγραμμα.

Μπροστάρης σε αυτή την προσπάθεια είναι ο Πύρρος Δήμας, που είναι Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας αλλά φυσικά και το πιο λαμπερό πρόσωπο στο χώρο του αθλήματος με παγκόσμια επιρροή, παρότι έχει αποσυρθεί από τα πλατό από το 2004.

Ο τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Αρσης βαρών συνέλαβε την ιδέα της διοργάνωσης μίας αγωνιστικής εκδήλωσης στην Αρχαία Ολυμπία, μέσα στον αρχαιολογικό χώρο που λάμβαναν χώρα στην αρχαιότητα οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Η διοργάνωση θα έχει τίτλο European Weightlifting Federation Cup και θα πάρουν μέρος ζευγάρια αθλητών, ένας άνδρας και μία γυναίκα που θα αγωνιστούν σε συγκεκριμένες κατηγορίες βάρους.

Η κάθε χώρα θα έχει το μάξιμουμ συμμετοχή με πέντε ζευγάρια στα εξής κιλά:

Ζευγάρι 1 – 61 κ. Ανδρών – 49κ. γυναικών

Ζευγάρι 2 – 73κ. Ανδρών – 59κ. γυναικών

Ζευγάρι 3 – 89κ. Ανδρών – 71κ. Γυναικών

Ζευγάρι 4 – 102κ. Ανδρών – 81κ. γυναικών

Ζευγάρι 5 – +102κ. Ανδρών – +81κ. Γυναικών

Οι αγώνες θα έχουν διάρκεια δύο ή τρίων ημερών και θα υπάρχει μία προκριματική φάση, τα ημιτελικά και ο τελικός.

Ανακοινώσεις θα γίνουν τον Ιούλιο στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής στη Βουδαπέστη, αλλά ο Πύρρος έχει ήδη πιάσει δουλειά.
Είναι σε επαφές με τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να εξασφαλίσει τη διεξαγωγή του EWF Cup μέσα στον αρχαιολογικό χώρο, γεγονός που θα προσφέρει ξεχωριστή διάσταση στη διοργάνωση. Αυτή η εκδήλωση θα είναι η πρώτη σε μία σειρά αγώνων εκτός κλειστών αθλητικών χώρων, προκειμένου να φέρουν το άθλημα πιο κοντά στους νέους.

Στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Αρσης Βαρών θεωρούν ότι εάν οι εικόνες με τη διεξαγωγή του Κυπέλλου στη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, κάνουν το γύρο του κόσμου, τότε θα αλλάξει η εντύπωση που έχει παγκόσμια αθλητική κοινότητα για την άρση βαρών.

Πιστεύουν ότι είναι ένα μεγάλο στοίχημα που χάρη στο κύρος και την προσωπικότητα του Πύρρου Δήμα, μπορεί να κερδηθεί!

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024