Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μακρόν θα συναντήσει τον Έλον Μασκ την Παρασκευή - «Θα μιλήσουμε για αυτοκίνητα»

Ο Μακρόν θα συναντήσει τον Έλον Μασκ την Παρασκευή – «Θα μιλήσουμε για αυτοκίνητα»

Ο Εμανουέλ Μακρόν θέλει να πείσει τον Μασκ να ανοίξει το επόμενο εργοστάσιο της Tesla στην Γαλλία

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα συναντήσει τον πρόεδρο του Twitter και της Tesla, Έλον Μασκ, την Παρασκευή για να του «μιλήσει για αυτοκίνητα», καθώς η γαλλική κυβέρνηση θέλει να πείσει τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο να εγκαταστήσει ένα εργοστάσιο στη Γαλλία.

«Θα μιλήσουμε για τεχνητή νοημοσύνη, (ένας τομέας) όπου (ο Μασκ) εμπλέκεται, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ρυθμιστικά πλαίσια», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος από τους διαδρόμους της έκθεσης VivaTech.

Και προσέθεσε: «Θα του μιλήσω επίσης για αυτοκίνητα, μπαταρίες, για τον τομέα αυτό, για να ενθαρρύνω τη γαλλική και την ευρωπαϊκή ελκυστικότητα».

Πηγή: AFP

«Η Γαλλία είναι ιδανική για το επόμενο εργοστάσιο της Tesla»

Ο Έλον Μασκ, ένα έντονα αμφιλεγόμενο πρόσωπο λόγω των δηλώσεών του και της αγοράς τού μέσου κοινωνικής δικτύωσης Twitter, θέλει να εγκαταστήσει ένα mega- εργοστάσιο, επιπλέον αυτών που υπάρχουν ήδη στις ΗΠΑ, τη Γερμανία και την Κίνα.

Αναμένεται να μιλήσει την Παρασκευή στην 7η διοργάνωση της έκθεσης VivaTech, μιας από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές συναντήσεις, η οποία άνοιξε σήμερα τις πύλες της στο Παρίσι.

Η γαλλική κυβέρνηση ελπίζει να πείσει τον Έλον Μασκ ότι «η Γαλλία είναι το καλύτερο μέρος στην Ευρώπη για να εγκαταστήσει το επόμενο εργοστάσιο Tesla», δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Ψηφιακής Μετάβασης, Ζαν-Νοέλ Μπαρό, στο δίκτυο CNBC.

Στα τέλη Μαΐου, ο υπουργός, που φέρνει ένα νομοσχέδιο ρύθμισης του ψηφιακού χώρου, είχε προειδοποιήσει το Twitter ότι «θα απαγορευτεί, σε περίπτωση υποτροπής» στην ΕΕ, αν δεν σέβεται τους ευρωπαϊκούς κανόνες, σε σχέση με τον έλεγχο του περιεχομένου.

Ο Μακρόν, ο οποίος έχει συναντήσει δύο φορές τους τελευταίους μήνες τον ΈΙλον Μασκ, υποστήριξε από τους διαδρόμους της έκθεσης VivaTech μια «συνεργατική προσέγγιση στον τομέα αυτό», καθώς και «μέσα κοινωνικής δικτύωσης που σέβονται περισσότερο τη δημοκρατική μας ζωή, που αφαιρούν τη βία, προστατεύουν καλύτερα τα παιδιά μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024