Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γκάλης: «Ονειρεύτηκα με την Ελλάδα και την έκανα να ονειρευτεί μαζί μου»

Γκάλης: «Ονειρεύτηκα με την Ελλάδα και την έκανα να ονειρευτεί μαζί μου»

Με μια συγκινητική δήλωση, ο Νίκος Γκάλης ευχαρίστησε την ΕΟΚ και τον πρόεδρό Βαγγέλη Λιόλιο, για την απόφαση να τον τιμήσουν με αφορμή το έπος της Εθνικής το 1987.

To 1987 η πρώτη μεγάλη στιγμή του ελληνικού αθλητισμού και του μπάσκετ που πάντα μέχρι τότε κινούταν στη… σκιά του ποδοσφαίρου.

Εκείνο το καλοκαίρι όμως ο Νίκος Γκάλης μαζί με τους Γιαννάκη, τον Φασούλα, τον Φάνη, τον Καμπούρη και τα άλλα παιδιά της Εθνικής, έβγαλαν όλη την Ελλάδα στους δρόμους να πανηγυρίσει και ξεκίνησαν την επανάσταση για την άνθιση του μπάσκετ στη χώρα μας.

Τριάντα έξι χρόνια μετά από την επιτυχία αυτή, η ΕΟΚ και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βαγγέλης Λιόλιος, αποφάσισαν να τιμήσουν τον Νίκο Γκάλη με ένα φιλικό της Ελλάδας με τη Σλοβενία, με τον θρύλο του αθλήματος να απαντά και να ευχαριστεί για την τιμή αυτή με ένα συγκινητικό μήνυμα μέσω social media.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Νίκος Γκάλης:

Διαβάστε επίσης: Τι τρέχει με τον Μάρκο Λιβάγια – Όλη η Θεσσαλονίκη συζητά για…

«Ευχαριστώ πολύ την Ε.Ο.Κ. και τον Πρόεδρό της για την τιμή που μου επιφυλάσσουν στις 4 Αυγούστου. Το να τιμάται ένας αθλητής για την αθλητική και κοινωνική του προσφορά από την αθλητική του οικογένεια έχει ιδιαίτερη αξία, επειδή θέλω να πιστεύω ότι δίνει χαρά σε μια κοινωνία, την ελληνική, που νιώθω περήφανος ως κομμάτι της, γιατί προσπάθησα να την κάνω κι εκείνη περήφανη, γιατί ονειρεύτηκα μαζί της και προσπάθησα να την κάνω κι εκείνη να ονειρευτεί μαζί μου και να πιστέψει στα δικά της όνειρα.

Σήμερα, 36 χρόνια μετά από εκείνη την επιτυχία μιας ομάδας που έκανε έναν λαό να πιστέψει στον εαυτό του, είμαστε εδώ και συνεχίζουμε την προσπάθεια για να κάνουμε περήφανη την ομάδα, την οικογένεια, τη χώρα, εμάς τους ίδιους».

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024