Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το Αρκοχώρι διεκδικεί μια παγκόσμια διάκριση

Το Αρκοχώρι διεκδικεί μια παγκόσμια διάκριση

Το Αρκοχώρι συμμετέχει στον διεθνή διαγωνισμό «Best Villages 2023» μετά από πρόταση του Δήμου Νάουσας που υποβλήθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού.

Τον τίτλο «Best Villages 2023» διεκδικεί το Αρκοχώρι, το ορεινό χωριό του Δήμου Νάουσας, με την πρόταση φακέλου υποψηφιότητάς του σε διεθνή διαγωνισμό, προς το Υπουργείο Τουρισμού.

Η πρόταση αυτή επιδιώκει την περαιτέρω τουριστική ανάδειξη του Αρκοχωρίου,  με σεβασμό στην φυσική και πολιτιστική του κληρονομιά και σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης.

Επισημαίνεται ότι η επιλογή των φακέλων υποψηφιότητας στη διεθνή διοργάνωση «Best Villages 2023» γίνεται από ειδική επιτροπή του Υπουργείο Τουρισμού και η τελική επιλογή από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα το Αρκοχώρι εντάχθηκε  με πρωτοβουλία της  Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, στο δίκτυο «Αυθεντικών Χωριών της Adrionet Ανδριατικής – Ιονίου», που έχει ως στόχο την προώθηση της διατήρησης των φυσικών και πολιτιστικών αγαθών μιας περιοχής, την προσπάθεια ανάπτυξης με βάση την κοινωνική, περιβαλλοντική και οικονομική βιωσιμότητα, με έμφαση πρωτίστως στην ποιότητα ζωής και ευημερίας του τοπικού πληθυσμού, την ενίσχυση της επισκεψιμότητας  κ.ά.

Sports in

Μπάλντοκ: Πίσω από μια επικείμενη μεταγραφή

O Παναθηναϊκός επιδιώκει να προσεγγίζει οτιδήποτε καλό υπάρχει στην αγορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024