Συλλήψεις στο Αγρίνιο: Γιατρός και νοσηλεύτρια προέβαιναν σε παράνομες συνταγογραφήσεις
Σύλληψη 58χρονου διαβητολόγου και 48χρονης νοσηλεύτριας στο Αγρίνιο για παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμακευτικών σκευασμάτων - Τι αναφέρουν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
Ένας 58χρονος παθολόγος-διαβητολόγος και μία 48χρονη νοσηλεύτρια στο Κέντρο Υγείας Αγρινίου συνελήφθησαν, χθες, Τρίτη 13 Ιουνίου, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, με την κατηγορία ότι προέβαιναν σε παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμακευτικών σκευασμάτων σε πολίτες.
Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, δωροληψία υπαλλήλου, ψευδής βεβαίωση, νόθευση και έκθεση κατ’ εξακολούθηση και απάτη.
Όπως αναφέρουν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε έπειτα από σχετική καταγγελία του ΕΟΠΥΥ. Οι δύο κατηγορούμενοι συνταγογραφούσαν παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα κυρίως σε ανασφάλιστους πολίτες που είχαν μηδενική συμμετοχή. Οι συγκεκριμένοι πολίτες, όμως, δεν τα λάμβαναν, αφού δεν τα είχαν ανάγκη και στη συνέχεια τα επέστρεφαν σχεδόν στο σύνολό τους, στον γιατρό και τη νοσηλεύτρια.
120.000 ευρώ η ζημιά στο Δημόσιο
Εκτιμάται, ότι η συνολική ζημία του Δημοσίου ξεπερνά το ποσό των 120.000 ευρώ. Σημειώνεται, ότι από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο του 2022 οι δύο κατηγορούμενοι συνταγογράφησαν 9.268 συνταγές φαρμάκων αξίας 154.403,09 ευρώ.
Παράλληλα, όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι ίδιες πηγές, οι δύο κατηγορούμενοι, κατά τη διάρκεια του 2023, συνταγογράφησαν σε άτομα που ήθελαν να χάσουν βάρος φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία, όμως, προορίζονταν αποκλειστικά και μόνο για ασθενείς με διαγνωσμένο σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.
Έως αυτήν την ώρα, έχουν ταυτοποιηθεί 13 περιπτώσεις πολιτών που λάμβαναν τα συγκεκριμένα φαρμακευτικά σκευάσματα για τον διαβήτη τύπου 2, για αισθητικούς λόγους, και έτσι έθεταν σε κίνδυνο την υγεία ασθενών που τα χρειάζονταν άμεσα.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια, αυτοκίνητα, σε ιατρείο-γραφείο, καθώς και στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φαρμακευτικά σκευάσματα, ληγμένα φαρμακευτικά παρασκευάσματα, 2.350 ευρώ και κινητά τηλέφωνα.
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ισπανία: 12 νεκροί από μεγάλη δασική φωτιά – Βρέθηκαν καμένοι στα αυτοκίνητά τους
- Βάγια Νέστορα: Σε εξέλιξη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής – Τρεις συλλήψεις
- Κάποιοι ξεχνάνε τι ήταν το ΠΑΣΟΚ και γιατί μπόρεσε να αλλάξει τη χώρα
- Αϊζέα Κάνααν σχολίασε τον Παναθηναϊκό
- Πώς η Ευρώπη κατάφερε να κάνει τα περισσότερα ύδατα κολύμβησης της «εξαιρετικά»
- Το καλοκαίρι ξεκινά από το ταξίδι: Η Κρήτη σε καλεί και η ANEK LINES σε βάζει… εν πλω σε mood διακοπών
- Λεπέν και Φάρατζ: Βαθιά μέσα σε σκάνδαλα διαφθοράς, προσπαθούν να σωθούν επικαλούμενοι «κυνήγι μαγισσών»
- Ο «Αρσέν Λουπέν» γυρίζει την Αττική
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442