Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καταγγελία Γιώργου Φλωρίδη για την Ροδόπη

Καταγγελία Γιώργου Φλωρίδη για την Ροδόπη

Μία πολύ σοβαρή καταγγελία έκανε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης

Την ώρα που το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαϊου στην Ροδόπη, άνοιξε νέες συζητήσεις μεταξύ των κομμάτων για την περιοχή, ο πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φλωρίδης έκανε μία πολύ σοβαρή καταγγελία.

Μιλώντας, στην εκπομπή του Γιάννη Πολίτη στο ONE, ο κ. Φλωρίδης ανέφερε πως στις εκλογές έγινε καθαρή παρέμβαση του προξενείου, κόντρα στα όσα προβλέπει η Συνθήκη της Λωζάνης. Ο ίδιος ανέφερε «Έχουμε πια, μια καθαρή, καθαρότατη παρέμβαση κόντρα στη Συνθήκη της Λωζάνης», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Έγιναν οργανωμένες μεταφορές, μεταναστών μουσουλμάνων για να ψηφίσουν»

Ο πρώην υπουργός, ανέφερε στην συνέντευξη του ότι «Έγιναν οργανωμένες μεταφορές, μεταναστών μουσουλμάνων κυρίως από την Γερμανία, προκειμένου να ψηφίσουν. Οι οποίοι είναι Έλληνες πολίτες, μετανάστες μουσουλμάνοι στην Γερμανία, όπως είναι και Έλληνες χριστιανοί στη Γερμανία και όποτε θέλουν έρχονται».

Κατόπιν τούτης της καταγγελίας, ο κ. Φλωρίδης ρωτήθηκε αν είναι ορατό το ενδεχόμενο να έχουν έρθει μόνοι τους, με τον ίδιο να αναρωτιέται: «Χιλιάδες και οργανωμένα και με έτοιμα ψηφοδέλτια;»

Δείτε το βίντεο

Μαίνεται η μάχη ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για την Ροδόπη

Στα άκρα ωθείται η πολιτική αντιπαράθεση για την Ροδόπη. Ως προς το θέμα αυτό, οι εκπρόσωποι Τύπου της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, Άκης Σκέρτσος και Πόπη Τσαπανίδου αντίστοιχα, αντάλλαξαν πυρά.  Σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο, «μπορεί να είναι ένα θέμα που πολώνει αυτή την περίοδο, ωστόσο μιλάμε για ένα εθνικά ευαίσθητο θέμα, που πρέπει να συζητηθεί. Η κριτική που ασκεί η ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ακούγεται σκληρή, είναι όμως αληθινή. Καταλαβαίνω ότι ενοχλήθηκε και η κ. Τσαπανίδου και ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν τους αποκαλέσαμε εθνική εξαίρεση όμως δεν είναι η πρώτη φορά.». Ο ίδιος είπε προς την Πόπη Τσαπανίδου, όταν τον ρώτησε τι εννοεί με το όρο εθνική εξαίρεση ότι «Αφήνετε ανοιχτές τρύπες στην προάσπιση εθνικών συμφερόντων».

«Εθνική εξαίρεση σημαίνει να μην είσαι εντός εθνικής γραμμής. Κι όταν δεν είσαι εντός είσαι εκτός… Δηλαδή είσαι ανθέλληνας; είσαι προδότης;;» του αντέτεινε η κ. Τσαπανίδου, με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, να της απαντά «δεν έχετε συνεκτική γραμμή σε αυτά που θεωρούνται εθνικά σημαντικά ζητήματα» «Τότε να λέτε χρησιμοποιείτε άλλες λέξεις και όχι τέτοιους βαρείς χαρακτηρισμούς», είπε η κ. Τσαπανίδου, με τον κ. Σκέρτσο να αντιγυρίζει: «Δεν θα μας πείτε εσείς πως θα μιλάμε».

Ερωτηθείσα γιατί οι δύο υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν κάνει μία δημόσια τοποθέτηση για το ζήτημα, η κ. Τσαπανίδου απάντησε: «Είναι δυνατόν να ζητάμε το 2023 , δήλωση πολιτικών φρονημάτων από τους βουλευτές;» και τόνισε «η ΝΔ τηρεί εθνικά επικίνδυνη κι ανεύθυνη στάση». Απευθυνόμενη στον κ. Σκέρτσο τόνισε: «Δεν ξεπεράσετε κόκκινες γραμμές εσείς με την στάση σας; Από την μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα θέμα τέτοιου τύπου για την Θράκη από ελληνικό κόμμα δεν έχει ανοίξει ποτέ. Εσείς την κατακρημνίσατε την κόκκινη γραμμή».

Sports in

Αναποφάσιστος ο Λεμπρόν – Οι σκέψεις για το μέλλον του (vid)

Ο Λεμπρόν Τζέιμς μετά την ήττα-αποκλεισμό από τους Νάγκετς εμφανίστηκε αναποφάσιστος για το μέλλον του στους Λέικερς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024