Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ακίνητα: «Απόβαση» εκατομμυριούχων στην Ελλάδα – Πόσοι θα έρθουν, τι ψάχνουν

Ακίνητα: «Απόβαση» εκατομμυριούχων στην Ελλάδα – Πόσοι θα έρθουν, τι ψάχνουν

Οι ξένοι επενδυτές αναζητούν ευκαιρίες για κάθε είδους ακίνητα στη χώρα μας

Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό εκδηλώνεται στην ελληνική αγορά ακινήτων ωθώντας προς τα πάνω τις τιμές.

Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, βρίσκεται η αγορά ακινήτων με επενδυτές να αναζητούν ευκαιρίες για κάθε είδους ακίνητα από κατοικίες, γραφεία, αποθηκευτικούς χώρους μέχρι και εκτάσεις προς αξιοποίηση και ανάπλαση για εμπορικούς και ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Αναζητούν… ακίνητα

Δεν είναι μόνον όμως οι απλοί ιδιώτες επενδυτές από χώρες του εξωτερικού που αναζητούν ακίνητα στην Ελλάδα προκειμένου να επενδύσουν. Κορυφαίες διεθνείς τουριστικές επωνυμίες έρχονται στην Ελλάδα ή ενισχύουν την παρουσία τους επενδύοντας στην αγορά ακινήτων ή αναλαμβάνοντας τη διαχείριση ξενοδοχειακών μονάδων.

Την ίδια στιγμή το ελληνικό πρόγραμμα της «Χρυσής Βίζας» ενισχύει όπως όλα δείχνουν τη δημοτικότητά του. Oι ενδιαφερόμενοι επενδυτές που θέλουν να εξασφαλίσουν ακίνητο με το υφιστάμενο όριο των 250.000 ευρώ στις περιοχές, όπου θα ισχύσει ο διπλασιασμός, θα πρέπει να έχουν συνάψει προσύμφωνο αγοράς έως τις 31 Ιουλίου, μετά την πρόσφατη παράταση που δόθηκε. Στη συνέχεια, η συναλλαγή θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2023.

Σύμφωνα με την Henley & Partners, πέρυσι στην Ελλάδα εγκαταστάθηκαν 1.000 ξένοι εκατομμυριούχοι, ενώ φέτος θα επιλέξουν για μόνιμη βάση τους 1.200 ,καθώς αυτή τη στιγμή σημειώνεται μαζική εκροή ατόμων υψηλής εισοδηματικής στάθμης.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να χάσει φέτος 3.200 εκατομμυριούχους δηλαδή περισσότερους και από τους 3.000 εκατομμυριούχους που αναμένεται να εγκαταλείψουν τη Ρωσία, ενώ ακολουθούν η Κίνα (13.500) και η Ινδία (6.500).

Οι κορυφαίοι προορισμοί για τους εκατομμυριούχους το 2023 αναμένεται να είναι η Αυστραλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σιγκαπούρη, οι ΗΠΑ και η Ελβετία.

Σύμφωνα με την έρευνα της Henley, η Ελλάδα βρίσκεται στην 7η θέση, μετά τον Καναδά, καθώς 1.200 ξένοι εκατομμυριούχοι αναμένεται να την επιλέξουν για μόνιμη κατοικία τους, μόνο μέσα στο 2023.

Συνολικά, 122.000 εκατομμυριούχοι αναμένεται να μεταναστεύσουν φέτος και άλλοι 128.000 το 2024.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Henley τα πιο δημοφιλή προγράμματα στην Ευρώπη που δίνουν άδεια παραμονής σε ξένους είναι σε Πορτογαλία, Ισπανία και Ελλάδα.

Το πρόγραμμα Χρυσής Βίζας της Πορτογαλίας πλησιάζει στο τέλος του, η Ελλάδα έχει ανακοινώσει τον διπλασιασμό του ελάχιστου ορίου της απαιτούμενης επένδυσης σε ακίνητα (στα 500.000 δολάρια) σε περιοχές όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Μύκονος και η Σαντορίνη, ενώ κυκλοφορούν φήμες ότι και η Ισπανία θα αλλάξει τους όρους του δικού της προγράμματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Ελλάδα έχει 58.800 εκατομμυριούχους, 95 άτομα με περιουσία άνω των 100 εκατ. δολαρίων και 4 δισεκατομμυριούχους.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024