Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλέξης Τσίπρας: Θερμή υποδοχή στο Ρέθυμνο - Οι ρακές, τα κεράσματα και οι μαντινάδες με «άρωμα» ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξης Τσίπρας: Θερμή υποδοχή στο Ρέθυμνο – Οι ρακές, τα κεράσματα και οι μαντινάδες με «άρωμα» ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στο Ρέθυμνο στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη που ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας δίνει τη «μάχη της Κρήτης», καθώς από σήμερα Δευτέρα και μέχρι την Τετάρτη θα βρίσκεται στο νησί με στόχο να «ξαναβαφτεί» τον νησί στα χρώματα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου όπως συνέβη από το 2012 μέχρι το 2019.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την περιοδεία του στο Ρέθυμνο, όπου είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ και έτυχε θερμής υποδοχής στο Μυλοπόταμο όπου είχε ως πρώτο σταθμό το Μπραχίμο, όπου κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του Σταύρου Καλλέργη.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκε τα Ζωνιανά και συνομίλησε με τους κατοίκους και τους κτηνοτρόφους της περιοχής που του έθεσαν τα προβλήματα του κλάδου και δεσμεύτηκε πως θα βρίσκεται στο πλευρό τους.

Τον Αλέξη Τσίπρα υποδέχθηκαν οι κάτοικοι με τα γνωστά κεράσματα όπως ρακές και τα παραδοσιακά μαντίλια και φυσικά τις παραδοσιακές μαντινάδες, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά πως είναι «Τσιπραικοί».

Στα Ζωνιανά μικρά παιδιά έστησαν θερμή υποδοχή στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ανταπέδωσε. Οι κάτοικοι του χωριού στάθηκαν στο γεγονός πως στα Ζωνιανά ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε πρώτο κόμμα στις εκλογές της 21ης Μαΐου με 41,23%, ενώ συνολικά στον δήμο Μυλοποτάμου πήρε μόλις 19,32% όντας τρίτο κόμμα με 1.837 ψήφους.

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως επισκέπτεται πρώτη φορά την περιοχή, ενώ μοιράστηκε κάποια αποσπάσματα από την περιοδεία στην περιοχή με stories που ανέβασε στον λογαριασμό του στο Instagram.

Οι μαντινάδες στον Αλέξη Τσίπρα

Την πρώτη μαντινάδα ο Αλέξης Τσίπρας την άκουσε μπροστά από την προτομή του πρωτοπόρου κοινωνικού αγωνιστή και ηγέτη Σταύρου Καλλέργη, οργανωτή της 1ης Εργατικής Πρωτομαγιάς στη χώρα.

«Πρόεδρε καλώς όρισες και μην το βάνεις κάτω, ό,τι γκρεμίζει η δεξιά θα χτίζομε από τον πάτο», του είπε ένας κάτοικος  με τον Αλέξη Τσίπρα να ακούει με ενδιαφέρον.

Οι μαντινάδες βέβαια δεν έγλειψαν και στα Ζωνιανά, με έναν κάτοικο να λέει δύο και μάλιστα με «άρωμα» ΣΥΡΙΖΑ

«Σήμερον από τα Ζωνιανά και από τον Ψηλορείτη, σας λέμε θα ξαναβαφτεί στα κόκκινα η Κρήτη», ήταν η πρώτη μαντινάδα.

«Όλοι μαζί με ΣΥΡΙΖΑ που ήτανε και θα μείνει για αλήθεια, αξιοπρέπεια δουλειά και δικαιοσύνη», ήταν η δεύτερη.

Μάλιστα ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η συνομιλία που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με έναν μικρό οπαδό του Παναθηναϊκού με τον οποίο όπως είπε έχουν πολλά κοινά.

Τον Αλέξη Τσίπρα, συνοδεύουν οι Γιάννης Ραγκούσης, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Πειραιώς, ο υποψήφιος Βουλευτής Επικρατείας  Ευάγγελος Αποστολάκης, o υποψήφιος βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης,  οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο Ανδρέας Ξανθός, Χρυσούλα Μανουσάκη και Βαρβάρα Κιαγιά και ο γραμματέας της ΝΕ Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Αυγενάκης. Παρόντες είναι τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, φορείς της περιοχής καθώς και ο πρώην υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο του Ρεθύμνου Θοδωρής Δουλουμπέκης.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024