Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών πρωτοπόρος στις πολιτικές Βιώσιμης Ανάπτυξης

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών πρωτοπόρος στις πολιτικές Βιώσιμης Ανάπτυξης

Άνθρωπος και Περιβάλλον στην πρώτη γραμμή της στρατηγικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών που φροντίζει με επιτυχία να βρίσκεται «πάντα ένα βήμα μπροστά»

Σε μία εποχή αμφισβήτησης που το ζητούμενο είναι να υπάρχει μία διαύγεια στις συνθήκες και στις διαδικασίες που γίνεται η διαχείριση όλων των σημαντικών -και λιγότερο ίσως σημαντικών- πραγμάτων, είναι σπουδαίο οι επιχειρήσεις να λειτουργούν βάσει αυτής ακριβώς της απαίτησης. Γι’ αυτό, άλλωστε, υπάρχουν και οι σχετικές έρευνες και αξιολογήσεις διεθνώς, προκειμένου να μπορούν αφενός οι εταιρείες να μαθαίνουν τις προϋποθέσεις ένταξής τους στις λίστες τους και αφετέρου να γνωρίζουν και οι καταναλωτές ποιες εταιρείες ακολουθούν τις πιο ενημερωμένες πρακτικές, σύμφωνες με το σύγχρονο και παγκόσμιο επιχειρείν. Τι σημαίνει με απλά λόγια αυτό; Ποιες είναι αυτές οι εταιρείες που φροντίζουν να περιλαμβάνουν στην ατζέντα και στρατηγική τους διαφάνεια, περιβαλλοντικές πρακτικές, κοινωνική εταιρική ευθύνη.

Σε μία από τις πιο σημαντικές έρευνες παγκοσμίως, αυτή του Forbes, με κριτήριο το επίπεδο διαφάνειας σε θέματα Περιβαλλοντικής, Κοινωνικής και Εταιρικής Διακυβέρνησης (ESG – Environment, Social, Governance), ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών κατέλαβε μία πολύ σημαντική θέση μέσα στις 100 μεγαλύτερες επιχειρήσεις και αυτό προφανώς όχι τυχαία. Ο Όμιλος για άλλη μία φορά απέδειξε στην πράξη τις πρωτοποριακές πρακτικές αλλά και τη συνολική αναπτυξιακή στρατηγική του στο χώρο, προωθώντας από την πλευρά του τη βιώσιμη ανάπτυξη που δείχνει να είναι μονόδρομος αν επιθυμούμε ένα καλύτερο αύριο για τις επερχόμενες γενιές.

Οι εταιρείες της έρευνας αξιολογήθηκαν βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, τα οποία καλύπτουν και τους τρεις πυλώνες ESG (GRI, SASB, ATH-EX ESG Guide, ESRS, TCFD), ενώ σημειώνεται ότι ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών αποτελεί τη μοναδική επιχείρηση του κλάδου υγείας, που κατέλαβε τη συγκεκριμένη διάκριση. Η επιτυχία αυτή είναι το αποτέλεσμα ενός ολοκληρωμένου συστήματος Εταιρικής Διακυβέρνησης, βάσει πάντα προβλεπόμενων διεθνών πρακτικών,  το οποίο υλοποιείται μέσω ενός πολυδιάστατου σχεδίου δράσης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Σε αυτό το σχέδιο πρωταγωνιστές είναι οι ίδιοι οι ασθενείς, οι ευπαθείς ομάδες και η κοινωνία εν γένει, που υποστηρίζονται και με πρωτοβουλίες αλληλεγγύης. Εξίσου ψηλά στον σχεδιασμό, βρίσκεται και η συνεχής αναβάθμιση των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών με οδηγό την εκπαιδευτική πρωτοπορία, όπως και την επιστημονική καινοτομία. Επιπλέον, ο Όμιλος βρίσκεται πάντα δίπλα στο ανθρώπινο δυναμικό του, διαμορφώνοντας ένα δίκαιο και ασφαλές περιβάλλον εργασίας που θα αξιοποιήσει το ταλέντο του αλλά και θα αναγνωρίσει την παραγωγικότητά του. Μένοντας σε αυτή τη λογική, του σεβασμού του ανθρώπου συνολικά, και το περιβάλλον έχει περίοπτη θέση με την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών, που συμβάλλουν στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Άνθρωπος και Περιβάλλον στην πρώτη γραμμή της στρατηγικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών που φροντίζει με επιτυχία να βρίσκεται «πάντα ένα βήμα μπροστά», υιοθετώντας τις πιο απαιτητικές διεθνείς πρακτικές και προσφέροντας κορυφαίες, καινοτόμες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας, σύμφωνα με τις πιο αυστηρές διεθνείς προδιαγραφές και πιστοποιήσεις. Η βιώσιμη ανάπτυξη είναι παρούσα και στον κλάδο Υγείας, με το φωτεινό παράδειγμα του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024