Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Ολλανδία πολεμά τον καρκίνο του δέρματος - Θα προσφέρει δωρεάν αντηλιακά στους πολίτες της

Η Ολλανδία πολεμά τον καρκίνο του δέρματος – Θα προσφέρει δωρεάν αντηλιακά στους πολίτες της

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως με τον τρόπο αυτόν θα επιτευχθεί σημαντική εξοικονόμηση της υγειονομικής περίθαλψης

Δωρεάν αντηλιακή προστασία θα έχουν αυτό το καλοκαίρι οι πολίτες της Ολλανδίας σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα επίπεδα ρεκόρ του καρκίνου του δέρματος στη χώρα.

Σχολεία, πανεπιστήμια, φεστιβάλ, πάρκα, αθλητικοί και υπαίθριοι δημόσιοι χώροι σε ολόκληρη τη χώρα θα έχουν τοποθετημένα dispenser με αντηλιακά.

Η κυβέρνηση θέλει να δώσει τη δυνατότητα σε όλους να έχουν πρόσβαση στην αντηλιακή προστασία και να μην ενοχλούνται από παράγοντες όπως το κόστος ή η ταλαιπωρία, ενώ παράλληλα ελπίζουν η χρήση του να γίνει μία συνήθεια για όλους.

Το νοσοκομείο Venlo-Venray, κοντά στα γερμανικά σύνορα, αναφέρεται ότι συνεργάζεται με κρατικές ασφαλιστικές εταιρείες για τη χρηματοδότηση της παροχής αντηλιακών σε αρκετούς δήμους και συγκεκριμένα σε 120 δημοτικά σχολεία.

Ένας εκπρόσωπος της κλινικής είπε ότι ένας από τους δερματολόγους της είχε την ιδέα να μετατρέψουν τα dispenser με τα αντισηπτικά χεριών που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας για να τα γεμίσουν με αντηλιακό.

Σύμφωνα με τον Guardian, οι ιατρικές αρχές έχουν αναφέρει αύξηση ρεκόρ των περιπτώσεων καρκίνου του δέρματος τα τελευταία χρόνια.

Το αντηλιακό έχει αποδειχθεί ότι είναι η καλύτερη προστασία έναντι της ασθένειας και τα παιδιά θα πρέπει να συνηθίσουν να το εφαρμόζουν από μικρή ηλικία, ώστε να γίνεται το ίδιο τελετουργικό όπως το βούρτσισμα των δοντιών.

Κάτοικος της παραθαλάσσιας πόλης, Katwijk είπε: «Βλέπουμε τακτικά ανθρώπους να απολαμβάνουν τον ήλιο αλλά αμελούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους και λόγω του γεγονότος ότι η πόλη ξεπερνά τη μέση ποσότητα ήλιου, αυτό δεν είναι καλό».

Σε όλη την Ευρώπη, τα ποσοστά καρκίνου του δέρματος έχουν αυξηθεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Στη γειτονική Γερμανία, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, το 2021 ο αριθμός των θανάτων από καρκίνο του δέρματος αυξήθηκε κατά 55% από το 2001.

Σημαντική εξοικονόμηση υγειονομικής περίθαλψης θα μπορούσε να γίνει μέσω της μείωσης του καρκίνου του δέρματος, είπαν οι ειδικοί.

Ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν σε περιοχές του κέντρου της Ευρώπης το Σαββατοκύριακο και αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες εβδομάδες.

Η Πολωνία, η Γαλλία και η Γερμανία βιώνουν μερικές από τις υψηλότερες θερμοκρασίες, ενώ οι σκανδιναβικές και μεσογειακές χώρες είναι αντίθετα πιο ψυχρές από το κανονικό για αυτήν την εποχή του χρόνου.

Sports in

Λύγισαν τους Κλίπερς και πήραν προβάδισμα οι Μάβερικς (vid)

Σε ένα παιχνίδι πραγματική μάχη, καθώς είχε πέντε τεχνικές ποινές και δύο αποβολές, οι Μαβς επιβλήθηκαν των Κλίπερς και έκαναν το 2-1 στη σειρά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024