Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποκάλυψη: Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ διέψευσε πρόγραμμα επιτήρησης κακοποιών που ήξεραν εκατοντάδες αστυνομικοί κι οι επιτελείς της Κατεχάκη

Αποκάλυψη: Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ διέψευσε πρόγραμμα επιτήρησης κακοποιών που ήξεραν εκατοντάδες αστυνομικοί κι οι επιτελείς της Κατεχάκη

Αναφορές για πρωτοφανή επιλογή που προκαλεί αντιδράσεις στο εσωτερικό των αρχών ασφαλείας μετά την αναζωπύρωση του αιματηρού πολέμου της ελληνικής μαφίας.

Το αρχηγείο της  ΕΛΑΣ  προχώρησε σε πρωτοφανή, παραπλανητική διάψευση ότι υπήρχε πρόγραμμα επιτήρησης μελών του οργανωμένου εγκλήματος και «φιλικές συναντήσεις» αστυνομικών με ποινικούς  παρότι αυτές είναι γνωστές στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, σε δεκάδες αξιωματικούς που συμμετείχαν αλλά βεβαίως και τους δικηγόρους των ιδιωτών που είχαν κληθεί στην ΓΑΔΑ τον τελευταίο χρόνο!

Με την άρνηση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ ότι υπήρξαν οι συγκεκριμένες υπηρεσιακές επιλογές (ΣΣ σταμάτησαν στην συνέχεια κι αυτό συνδέεται με την οδυνηρή επανέναρξη των συμβολαίων θανάτου) να προκαλούν απορίες και αντιδράσεις στο εσωτερικό των αρχών ασφαλείας αλλά και σε ιδιώτες που γνωρίζουν ότι ακολουθείτο αυτή η τακτική.

Με αναφορές στο «in» ότι «δεν μπορεί επίσημη κρατική αρχή να  διατυπώνει προφανώς αναληθείς ισχυρισμούς και να εκτίθεται σε τόσους ένστολους κι όχι μόνο που συμμετείχαν στις συγκεκριμένες υπηρεσιακές επιλογές και στο εν λόγω επιχειρησιακό σχέδιο. Κάποιοι πρέπει να φροντίζουν για την ενδοαστυνομική αξιοπιστία του» .

Επιπλέον το αρχηγείο της ΕΛΑΣ  επιχείρησε να διαψεύσει ότι αρμόδιες υπηρεσίες της Ασφάλειας Αττικής  είχαν σαφείς πληροφορίες από τις αρχές του χρόνου, ότι επέκειτο εγκληματική επίθεση σε βάρος του 38χρονου που έπεσε νεκρός, μαζί με έναν συγγενή του, από δολοφονική επίθεση στον Κορυδαλλό προ τετραημέρου. Κι όπου πάλι γι αυτό υπήρχε ενημέρωση τεσσάρων υπηρεσιών της ΕΛΑΣ ενώ στην διάθεση του in είναι και σχετικό ενημερωτικό σημείωμα.

Κι όλα αυτά ενώ ανησυχία προκαλεί η επανέναρξη των αιματηρών επιθέσεων στον χώρο της ελληνικής μαφίας με κύρια αφορμή  τις διεκδικήσεις μεγαλύτερο μεριδίου στο χώρο του λαθρεμπορίου καυσίμων και τσιγάρων.   Με επακόλουθα όμως ερωτήματα για την παραμονή στις θέσεις τους , αξιωματικών αλλά κι υπηρεσιακών παραγόντων στον χώρο της ασφάλειας  για τους οποίους έχουν ήδη παρουσιασθεί καταγεγραμμένες συνομιλίες-μετά από έρευνες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ-  ότι συνεργάζονται ή διευκολύνουν κυκλώματα λαθρεμπόρων καυσίμων. Κι ίσως ορισμένα από αυτά σχετίζονται με την δολοφονία στον Κορυδαλλό ή και την μεταγενέστερη επίθεση σε πρατήριο καυσίμων στον Ασπρόπυργο.

Τις τελευταίες ημέρες λοιπόν υπήρξαν αποκαλυπτικά ρεπορτάζ στο MEGA, στα NEA, στο in αλλά και σ άλλα ΜΜΕ ότι η ΕΛΑΣ μετά τις αλλεπάλληλες δολοφονίες στον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος κυρίως το διάστημα 2021-2022 είχε προχωρήσει από το περασμένο καλοκαίρι μέχρι τις τελευταίες κρίσεις στα σώματα ασφαλείας σε ένα ειδικό σχέδιο για να σταματήσει ο «κύκλος του αίματος».

Επρόκειτο για το επιχειρησιακό σχέδιο «Σκιές» που είχε εκπονηθεί από την Ασφάλεια Αττικής , με ενημέρωση της  τότε ηγεσία της  λεωφ. Κατεχάκη. Οι διωκτικές αρχές προχώρησαν  στις παρακολουθήσεις οκτώ ηγετικών – όπως είχε εκτιμηθεί – μελών της ελληνικής μαφίας κι οι οποίοι είχαν κληθεί στην ΓΑΔΑ.

Προκειμένου να αντιληφθούν ότι οι αρχές ασφαλείας γνώριζαν την δραστηριότητα τους κι ότι ήταν υπό συνεχή εποπτεία. Ανάμεσα σε αυτούς που είχαν προσκληθεί σε κεντρικά αστυνομικά γραφεία ήταν άτομα που έχουν συσχετισθεί πρόσφατα με την δολοφονία του  δημοσιογράφου Γ. Καραϊβάζ , ο 35χρονος δολοφονηθείς στον Κορυδαλλό  όπως κι άλλοι που δεν μπορεί να αποκλεισθεί ότι κρύβονται πίσω από «συμβόλαια θανάτου».

Αυτή η τακτική φέρεται να απέδωσε καρπούς στην συγκέντρωση στοιχείων για πολλούς υπόπτους ενώ στο ίδιο διάστημα δεν είχε υπάρξει καμιά αιματηρή επίθεση.

Όμως μετά τις κρίσεις της ΕΛΑΣ και τις απομακρύνσεις  έμπειρων στελεχών από κρίσιμα πόστα, οι διάδοχοι τους σταμάτησαν αυτό το «πρόγραμμα» συγκέντρωσης πληροφοριών κι αποτροπής  εγκληματικών ενεργειών.

Με το σκεπτικό ότι «δεν πρέπει να υπάρχει καμιά επαφή  αστυνομικών με ποινικούς». Κάτι που θεωρείται ότι μπορεί να συνέβαλε στην δραματική επανέναρξη του πολέμου στον χώρο του  οργανωμένου εγκλήματος.

Μετά λοιπόν αυτές τις τεκμηριωμένες αναφορές των ΜΜΕ (βασισμένα σε σαφείς πληροφορίες από πολύπλευρες αστυνομικές πηγές , από έγγραφα αλλά κι αναφορές δικηγόρων που ήξεραν τις εν λόγω συναντήσεις στη ΓΑΔΑ το αρχηγείο της ΕΛΑΣ εξέδωσε το Σάββατο δελτίο  τύπου (https://www.astynomia.gr/2023/06/10/10-06-2023-anakoinosi-archigeiou-ellinikis-astynomias/)

Σε αυτό επιχείρησε να διαψεύσει κάτι που είναι πασίγνωστο και «κοινός» τόπος σε όλες τις κρίσιμες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ αλλά και σε πολιτικά πρόσωπα. Σε μία προσπάθεια να μην αναδειχθούν δηλαδή  πρόσφατες επιλογές (ΣΣ με το τέλος  του προγράμματος επιτήρησης των κακοποιών) που φαίνεται να σχετίζονται με τον νέο κύκλο «συμβολαίων θανάτου».

Δηλώσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν την 08-06-2023 σε τηλεοπτική εκπομπή και δελτίο ειδήσεων καθώς και χθεσινά και σημερινά δημοσιεύματα εφημερίδων και ιστοσελίδων, που – μεταξύ άλλων – αναφέρουν ότι Υπηρεσίες και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας γνώριζαν για επικείμενες εγκληματικές ενέργειες, συνομιλούσαν με μέλη κυκλωμάτων, καθώς και ότι διακόπηκε επιχείρηση παρακολούθησης από ειδική ομάδα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα». Με  δεκάδες αξιωματούχους που γνωρίζουν ότι όσα μνημονεύονται στην  εν λόγω ανακοίνωση είναι ψευδή να δηλώνουν ήδη στο in, την δυσφορία τους.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024