Σολτς για Πούτιν: Σχεδιάζω να συνομιλήσω μαζί του σύντομα – Τι είπε για το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων
Μιλώντας στο 38ο Συνέδριο της Γερμανικής Προτεσταντικής Εκκλησίας στην Νυρεμβέργη ο Όλαφ Σοτς είπε ότι θα μιλήσει με τον Πούτιν ενώ κάποιοι από το κοινό φώναζαν «διαπραγμάτευση»
Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι σκοπεύει να διατηρήσει επαφή με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, τονίζοντας ότι θα έχει «σύντομα» τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του.
Ο Σολτς ανέφερε ότι είχε συνομιλήσει με τον Πούτιν λίγο μετά την διαταγή που έδωσε ο Ρώσος πρόεδρος για την πλήρους κλίμακας στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.
«Σκοπεύω να συνομιλήσω ξανά σύντομα μαζί του», τόνισε σήμερα μιλώντας στο 38ο Συνέδριο της Γερμανικής Προτεσταντικής Εκκλησίας στην Νυρεμβέργη.
Προαπαιτούμενο για μια «δίκαιη ειρήνη» είναι η Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Ουκρανία, συμπλήρωσε ο Γερμανός καγκελάριος. «Αυτό είναι που πρέπει να γίνει κατανοητό».
Ορισμένοι από το κοινό του συνεδρίου φώναζαν περιστασιακά «διαπραγματεύσου».
Ποιος διαπραγματεύεται και για ποιο πράγμα
Ο Σολτς απάντησε υψώνοντας τον τόνο της φωνής του: «Ωραία, να κάνουμε διαπραγματεύσεις. Το ερώτημα είναι: ποιος διαπραγματεύεται με ποιόν και για ποιο πράγμα».
Ο Γερμανός καγκελάριος είχε νωρίτερα σκιαγραφήσει τις αρχές της στάσης που τηρεί το Βερολίνο απέναντι στον πόλεμο στην Ουκρανία, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να αποτραπεί η κλιμάκωση των πολεμικών συγκρούσεων.
«Ήταν και είναι σωστό να ενεργούμε με συντονισμένο τρόπο σε ό,τι κάνουμε. Να εξετάζουμε κάθε βήμα και να μην προχωρούμε μόνοι μας. Παραμένουμε ανέκαθεν δεσμευμένοι σε αυτήν την αρχή».
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Τα οκτώ beauty trends που θα «φορεθούν» πολύ μέσα στις γιορτές
- Τι έκαναν οι Τζάστιν Τριντό και Κέιτι Πέρι με τον Φούμιο Κισίντα και τη σύζυγό του, Γιούκο;
- Είναι λογικό; Τι σημαίνει όταν ερωτεύεσαι συνεχώς και πολύ γρήγορα
- Κουρέτας: Που πήγαν τα 50 εκατ. ευρώ της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών;
- Γιατί πλημμυρίζει σε κάθε βροχόπτωση η Αθήνα και γιατί βούλιαξε -ξανά- η Μάνδρα;
- Χάνεται ο στόχος για καθολική κάλυψη υγείας ως το 2030





