Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ράνια Σβίγκου: Ο κ. Πνευματικός αποκάλυψε την κρυφή ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας

Ράνια Σβίγκου: Ο κ. Πνευματικός αποκάλυψε την κρυφή ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας

Την υπόθεση Πνευματικού σχολίασε σε δηλώσεις της η Ράνια Σβίγκου που τόνισε ότι προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ανασυγκρότηση και στήριξη του ΕΣΥ.

«Ο κ. Πνευματικός αποκάλυψε την κρυφή ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας. Οι δηλώσεις του είναι ανατριχιαστικές, εξοργιστικές, αλλά και απολύτως ειλικρινείς για τις προθέσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και για το σχέδιο συνολικής απαξίωσης, συρρίκνωσης, ιδιωτικοποίησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας», τόνισε η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ράνια Σβίγκου, σε παρέμβασή της στην εκπομπή KONTRA 24.

Και συνέχισε λέγοντας ότι «ο κ. Πνευματικός δεν εξέφρασε προσωπικές απόψεις. Αυτή είναι η αντίληψη, το σχέδιο, η στρατηγική της ΝΔ για το ΕΣΥ. Όποιος έχει λεφτά θα έχει περίθαλψη και όποιος δεν έχει, ας περιμένει ένα ασθενοφόρο, το οποίο δεν θα έρχεται ποτέ. Αυτό λέει η Νέα Δημοκρατία».

«Αποκαλυπτικές δηλώσεις»

Όπως υπογράμμισε η Ράνια Σβίγκου, «είναι αποκαλυπτικές όλες οι δηλώσεις που έχουν κάνει το τελευταίο διάστημα οι υπουργοί της κυβέρνησης», υπενθυμίζοντας ότι «ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι δεν ήταν προτεραιότητα το ΕΣΥ, ενώ ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι «αυτά κρίθηκαν στις εκλογές»». «Αυτή είναι η αντίληψή τους για τη δημόσια υγεία. Και έχουμε μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δίνει συγχαρητήρια στον εαυτό του για το πόσο καλά τα έχει καταφέρει».

Όπως επισήμανε, η πολιτική της ΝΔ για την Υγεία φάνηκε και στην περίοδο της πανδημίας, όπου «αντί να επενδύσει στο ΕΣΥ, όπως έκαναν όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, έλεγε ότι είναι πολυτέλεια να έχεις ΜΕΘ». Στη συνέχεια, υπενθύμισε ότι την τελευταία τετραετία «οι μόνες αυξημένες δαπάνες για την Υγεία είναι οι ιδιωτικές, οι οποίες ανέρχονται στο 35% και στις οποίες είμαστε πρώτοι στην ΕΕ». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «δημιουργούνται ελλείψεις, για να κατευθύνουν ασθενείς στο ιδιωτικό σύστημα υγείας και να βγάζουν λεφτά οι κλινικάρχες, γιατί το μόνο που τους νοιάζει είναι πώς θα δημιουργείται ολοένα και μεγαλύτερος χώρος για την κερδοφορία των ιδιωτικών νοσοκομείων».

Για την υποστελέχωση του ΕΣΥ

Απαντώντας με στοιχεία για τη δραματική υποστελέχωση του ΕΣΥ επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, η Ράνια Σβίγκου ανέφερε: «Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τον Δεκέμβριο του 2019 οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ ήταν 108.000 συνολικά, και τον Δεκέμβριο του 2022 ήταν 84.000. Το δε τακτικό προσωπικό από περίπου 79.000 έπεσε στους 72.000, ενώ αυτή τη στιγμή στο ΕΚΑΒ υπάρχουν 750 κενά». Και τόνισε ότι «μετά από την τραγική κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί το ΕΣΥ, έρχεται ο Κ. Μητσοτάκης να μας πει ότι είναι προσωπικό του στοίχημα να το αναμορφώσει. Το μόνο προσωπικό στοίχημά του είναι η πλήρης ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ και η εκχώρησή του σε ιδιώτες».

Η Ράνια Σβίγκου υπογράμμισε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «η ανθρώπινη ζωή είναι η υπέρτατη αξία, κι αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη προτεραιότητα από την ανασυγκρότηση και τη στήριξη του ΕΣΥ». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εμείς λέμε δημόσια δωρεάν καθολική παροχή ποιοτικής υγείας για όλες και για όλους, γιατί δεν μπορεί να είναι το εισόδημά σου αυτό που θα κρίνει αν θα νοσηλευτείς και με ποιες παροχές θα νοσηλευτείς». Κάτι το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε και όταν ήταν κυβέρνηση, όπου, «υπό συνθήκες ακραίων μνημονιακών καταναγκασμών, αυξήσαμε τον προϋπολογισμό για τα Νοσοκομεία, και 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστοι πολίτες απέκτησαν πρόσβαση στα δημόσια Νοσοκομεία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024