Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το πρώτο πλήρες trailer της νέας ταινίας «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου είναι εδώ

Το πρώτο πλήρες trailer της νέας ταινίας «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου είναι εδώ

Η Έμα Στόουν σε έναν ρόλο που κυριολεκτικά και μεταφορικά την αναγεννά – Η αγαπημένη ιστορία του Φρανκενστάιν σε μία σύγχρονη βερσιόν αποκτά μαγνητικό ενδιαφέρον.

Η Έμα Στόουν, η οποία κέρδισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ για το «The Favourite» του 2018, είναι απέθαντη στην πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Λάνθιμου, η οποία έρχεται μετά από πέντε χρόνια και κάνει πρεμιέρα από την Searchlight Pictures στις 8 Σεπτεμβρίου.

Το σκοτεινό έργο εποχής του Λάνθιμου που έγραψε ο Tony McNamara, ο οποίος επιστρέφει και πάλι για να γράψει αυτή την οπτικά πλούσια εκδοχή της ιστορίας του Φρανκενστάιν.

Photo: YouTube

Θίγει τα σημερινά ζητήματα

Η ταινία επικεντρώνεται στην απίστευτη ιστορία και τη φανταστική εξέλιξη της Μπέλα Μπάξτερ (Έμα Στόουν), μιας νεαρής γυναίκας που επαναφέρει στη ζωή ο πανέξυπνος και ανορθόδοξος επιστήμονας Δρ Γκόντγουιν Μπάξτερ (Γουίλεμ Νταφόε). Υπό την προστασία του Μπάξτερ, η Μπέλα είναι πρόθυμη να μάθει. Πεινασμένη για την κοσμικότητα που της λείπει, η Μπέλα το σκάει με τον Ντάνκαν Γουέντερμπουργκ (Μαρκ Ράφαλο), έναν κομψό δικηγόρο, σε μια περιπέτεια σε όλες τις ηπείρους. Απαλλαγμένη από τις προκαταλήψεις της εποχής της, η Μπέλα γίνεται ακλόνητη στον σκοπό της να υπερασπιστεί την ισότητα και την απελευθέρωση.

Το καστ περιλαμβάνει επίσης τους πρόσφατους αστέρες του «Sanctuary», Κρίστοφερ Άμποτ και Μάργκαρετ Κούαλι, την πρωτοεμφανιζόμενη στο «The Tragedy of Macbeth», Κάθριν Χάντερ, καθώς και τους κωμικούς Τζέροντ Καρμάικλ και Ράμι Γιουσέφ. Δεδομένης της ημερομηνίας προβολής της ταινίας τον Σεπτέμβριο μάλλον το «Poor Things» θα εμφανιστεί στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Photo: YouTube

Μια μεγάλη στιγμή για τον Λάνθιμο –ακόμα μία

Το «Poor Things» βασίζεται στο μεταμοντέρνο μυθιστόρημα του Σκωτσέζου συγγραφέα Alasdair Gray του 1992 για μια γυναίκα που πνίγεται για να ξεφύγει από τον βίαιο σύζυγό της και ανασταίνεται με τον εγκέφαλο του αγέννητου παιδιού της. Οι πρώτες κριτικές είναι κάτι παραπάνω από λατρευτικές:  «Πρώτα απ’ όλα, ο σχεδιασμός των σκηνικών ήταν απίστευτος. Μπορείτε να δείτε στο teaser πόσο άγρια παραμυθένιος φαίνεται, και ενώ δεν ήταν ακριβώς έτσι, μείναμε κατά κάποιο τρόπο έκπληκτοι από το πόσο μαγικά ήταν τα πραγματικά σκηνικά και πόσο λεπτομερή ήταν. Όταν είδαμε και το teaser trailer, ήταν ακόμα πιο ζωντανό και άγριο από ό,τι φαινόταν στα γυρίσματα. Έτσι, κατά κάποιο τρόπο διπλασιάστηκε η αξία του και φαίνεται απίστευτο» δήλωσε η ηθοποιός Σταρ Άμποτ.

Ο Λάνθιμος έχει προταθεί για τρία Όσκαρ: Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερης Σκηνοθεσίας για το «The Favourite» και Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου για το «The Lobster».

Παρακολουθήστε το τρέιλερ του «Poor Things»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024