Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Τίμημα υπάρχει πάντα»: Τι λέει ο ιερέας που τέθηκε σε αργία επειδή έντυσε «παπαδάκια» δύο κορίτσια

«Τίμημα υπάρχει πάντα»: Τι λέει ο ιερέας που τέθηκε σε αργία επειδή έντυσε «παπαδάκια» δύο κορίτσια

Τι λέει για τη βάφτιση παιδιού ομόφυλου ζευγαριού

Έντυσε «παπαδάκια» δύο κορίτσια 14 ετών και αυτό ήταν αρκετό για να σκανδαλίσει τους συντηρητικούς κύκλους της εκκλησίας και να τεθεί σε αργία από τα καθήκοντά του.

Ο λόγος για τον πρωτοπρεσβύτερο Αλέξανδρο Καρυότογλου, που κλήθηκε να απολογηθεί για όσα συνέβησαν την Κυριακή της Πεντηκοστής στην ενορία του Αγίου Νικολάου Ραγκαβά.

«Θα σας μεταφέρω αυτό που αποφασίστηκε από την έκτακτη συνεδρίαση του εκκλησιαστικού συμβουλίου χωρίς να είμαι εγώ. Τυχαία συντελέστηκε την Κυριακή και αναδείχτηκε σε σημαντικό γεγονός με πολλαπλές αντιφάσεις. Οι αντιφάσεις του κόσμου δείχνουν πως υπάρχει ποίμνιο που αναζητεί ποιμένα. Αποκαλύπτουν πως η κοινωνία αγαπά την εκκλησία και επιθυμεί να συνδεθεί με την  εκκλησία. Η αγάπη του Αρχιεπισκόπου προς το πρόσωπο μου δεν αμφισβητείται. Σέβομαι τις αποφάσεις του και δεν τις κρίνω. Τίμημα υπάρχει πάντα στην πνευματική ζωή και όταν κάνεις το καλό και όταν κάνεις το κακό. Εγώ περιμένω την απόφαση της Συνόδου» είπε αρχικά, μιλώντας στο LIVE NEWS ο πατήρ Αλέξανδρος.

«Τα δύο κορίτσια ένιωσαν πολύ ωραία. Τα παιδιά είναι τρίδυμα, δύο κορίτσι και ένα αγόρι. Και έβλεπαν τον αδελφό τους να το κάνει συνέχεα και είπα να τα ντύσουμε και αυτά. Το αγόρι ντύθηκε στο ιερό και τα κορίτσια όχι. Και χάρηκαν πάρα πολύ. Και ο πατέρας ήρθε και μου έλεγαν πως στεναχωρήθηκαν πολύ με αυτό που έγινε μετά» εξηγεί.

Γιατί χειροτονήθηκε σε μεγάλη ηλικία

Ο πατήρ Αλέξανδρος αναφέρθηκε στο γιατί χειροτονήθηκε σε μεγάλη ηλικία, λέγοντας πως αγαπούσε πάντα την εκκλησία αλλά δεν ήθελε να ασχοληθεί με αυτό σε μικρή ηλικία και κάτω από πίεση.

«Όταν πήγα στη θεολογική σχολή έθετα όρο να φύγω από την Ελλάδα και να πάω και στο εξωτερικό για να διευρύνω τον κύκλο των γνώσεών μου. Το έκανα με τη γυναίκα μου αυτό που ήταν και εκείνη θεολόγος. Ήταν γεμάτη η ζωή μας. Ήθελα να έχω τη συναίνεση της οικογένειας μου και δεν ήθελα να είναι απλώς από επιθυμία δική μου».

Η βάφτιση παιδιού ομόφυλου ζευγαριού

Ο πατήρ Αλέξανδρος αναφέρθηκε και στη βάφτιση παιδιού ενός ομόφυλου ζευγαριού που είχε κάνει στο παρελθόν.

«Ο ένας από τα δύο αγόρια ήταν γκέι και ήταν πνευματικό μου παιδί. Πήραν το ανιψάκι του από την αδελφή του και αντί να το δώσουν σε ίδρυμα επειδή η αδελφή του ήταν ουσιοεξαρτημένη, το υιοθέτησαν και μου ζήτησαν να το βαφτίσω. Και με κατηγόρησαν πως παραδέχομαι τον γάμο των ομοφυλοφίλων. Εγώ σεβάστηκα τα πρόσωπα».

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024