Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέος Κόσμος: Την εγκληματική οργάνωση που είχε καβάτζα το κλεμμένο SUV με το οπλοστάσιο αναζητά η ΕΛ.ΑΣ

Νέος Κόσμος: Την εγκληματική οργάνωση που είχε καβάτζα το κλεμμένο SUV με το οπλοστάσιο αναζητά η ΕΛ.ΑΣ

Ο βαρύς οπλισμός εντοπίστηκε στο πορτ μπαγκάζ του οχήματος με τα φιμέ τζάμια το οποίο είχε κλαπεί τον περασμένο Ιανουάριο από τη Νίκαια

Για σημαντικά ευρήματα που ενδεχομένως να ξεκλειδώσουν έρευνες εγκληματικών ενεργειών που απασχολούν την Ελληνική Αστυνομία, κάνουν λόγο έμπειροι αξιωματικοί για την υπόθεση του Νέου Κόσμου με το κλεμμένο όχημα και τον βαρύ οπλισμό.

Η υπόθεση χαρακτηρίζεται ως πολύ σοβαρή, καθώς πρόκειται για οπλισμό που θα μπορούσε να ανήκει μόνο σε κάποια μεγάλη εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες εντός του οχήματος βρέθηκαν δύο πολεμικά τυφέκια τύπου Καλάζνικοφ, 2 με 3 πιστόλια-περίστροφα των 9 χιλιοστών, αλεξίσφαιρα γιλέκα, χειροβομβίδα και σφαίρες. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκαν και δοχεία με εύφλεκτο υγρό, αν και δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα.

Τα καλάσνικοφ και η μαφιόζικη εκτέλεση στον Κορυδαλλό

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται κυρίως στα δύο καλάσνικοφ και δύο πιστόλια που βρέθηκαν μέσα στο όχημα και αν αυτά τα όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες κατά το παρελθόν.

Μάλιστα από την πρώτη στιγμή εξετάστηκε αν τα δύο καλάσνικοφ σχετίζονται με τη διπλή δολοφονική επίθεση στον Κορυδαλλό το βράδυ της Τετάρτης (7/6), κατά την οποία χρησιμοποιήθηκαν επίσης δύο καλάσνικοφ.

Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει ότι μάλλον ο οπλισμός στον νέο Κόσμο δεν σχετίζεται με την υπόθεση του Κορυδαλλού.

Ωστόσο αυτό θα ειπωθεί με σιγουριά μετά και την ολοκλήρωση της βαλλιστικής εξέτασης των όπλων οπότε και θα διαπιστωθεί αν τα όπλα είναι «καθαρά» ή έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες και ποιες, κατά το παρελθόν.

Καβάτζα και κυκλώματα της νύχτας

Αν είναι «καθαρά» τα όπλα, τότε ενισχύεται το σενάριο που εξετάζουν τα στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οι δράστες να είχαν τον συγκεκριμένο οπλισμό και το κλεμμένο όχημα ως καβάτζα για κάποιο μελλοντικό χτύπημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την ώρα στις έρευνες δεν έχει εμπλακεί η Αντιτρομοκρατική αφού δεν έχει προκύψει για ποιο στοιχείο που να συνδέει τα ευρήματα με τον χώρο της τρομοκρατίας.

Στην παρούσα φάση οι έρευνες των Αρχών επικεντρώνονται στον χώρο της νύχτας και των κυκλωμάτων του οργανωμένου εγκλήματος.

«Έχουν αφήσει ίχνη»

Το όχημα και τα άλλα ευρήματα μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος και για τον εντοπισμό δακτυλικών αποτυπωμάτων και στοιχείων γενετικού υλικού (DNA).

Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές που έχουν εικόνα των ευρημάτων έλεγαν ότι είναι πολύ πιθανό σε αυτό το κομμάτι της έρευνας τα ευρήματα να είναι ιδιαίτερα σημαντικά, κυρίως όσον αφορά το αυτοκίνητο.

Μάλιστα όπως σημείωναν οι ίδιες πηγές, από την πρώτη εικόνα που έχουν φαίνεται ότι οι δράστες μάλλον δεν ήταν και τόσο …προσεχτικοί και σίγουρα θα έχουν αφήσει πίσω τους στοιχεία και ίχνη.

Πώς βρέθηκε ο όχημα

Το κλεμμένο ΙΧ αυτοκίνητο τύπου SUV, μάρκας Nissan Qashqai με φιμέ τζάμια εντοπίστηκε χθες το βράδυ στην οδό Φανοσθένους στον Νέο Κόσμο από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, οι όποιοι διαπίστωσαν από την πινακίδα κυκλοφορίας ότι είχε δηλωθεί η κλοπή του οχήματος στις 19 Ιανουαρίου 2023 από την περιοχή της Νίκαιας.

Η ΕΛΑΣ εντόπισε την ιδιοκτήτρια του οχήματος, η οποία δήλωσε ότι έχει ήδη αποζημιωθεί για την κλοπή του από την ασφαλιστική και ως εκ τούτου το όχημα δεν της ανήκει πλέον.

Για το λόγο αυτό ενημερώθηκε η ασφαλιστική εταιρεία και με δικό της γερανό το όχημα μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ακρόπολης στη λεωφόρο Συγγρού (πρώην ΑΤ Νέου Κόσμου).

Εκεί οι αστυνομικοί άνοιξαν το ΙΧ και εντόπισαν μέσα τον βαρύ οπλισμό.

Μάλιστα λόγω της χειροβομβίδας στο σημείο έσπευσαν και στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών προκειμένου να διαπιστωθεί αν ήταν ασφαλισμένη όπως και έγινε.

Στη συνέχεια ανέλαβαν στελέχη των εγκληματολογικών εργαστήριών που έλεγξαν και φωτογράφησαν το αυτοκίνητο και τον οπλισμό που βρέθηκε.

Ο βαρύς οπλισμός ήταν στο πορτ μπαγκάζ του ΙΧ μέσα σε σάκο.

Μαρτυρίες από κατοίκους της περιοχής που εντοπίστηκε το όχημα ανέφεραν ότι ήταν εκεί σταθμευμένο αρκετές ημέρες.

Αργά το απόγευμα της Παρασκευής το όχημα απομακρύνθηκε από το ΑΤ Ακρόπολης με γερανό της ΕΛ.ΑΣ

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024