Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Skoda Kodiaq: Σε αντίστροφη μέτρηση

Skoda Kodiaq: Σε αντίστροφη μέτρηση

Η Skoda παρουσιάζει το πρώτο δείγμα γραφής της νέας γενιάς του Kodiaq το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί το προσεχές φθινόπωρο εντάσσοντας στις επιλογές του ήπια υβριδική και plug-in υβριδική τεχνολογία

Η Skoda κηρύσσει την έναρξη της διαδικασίας που θα οδηγήσει, το προσεχές φθινόπωρο στην αποκάλυψη της νέας γενιάς του δημοφιλούς της SUV (οι πωλήσεις του το 2022 ξεπέρασαν στην Ευρώπη τις 60.000 μονάδες), δίνοντας στη δημοσιότητα το δείγμα γραφής του νέου μοντέλου.

Αν και οι συγκεκριμένες εικόνες αφορούν το πλαίσιο και το αμάξωμα σε πρωτογενείς μορφές που δεν αποκαλύπτουν και πολλά στοιχεία για το νέο μοντέλο, οι κατά καιρούς λήψεις του νέου Kodiaq ως δοκιμαστικού πρωτότυπου συνηγορούν σε μια εξελικτική προσέγγιση σε ό,τι αφορά τη σχεδίαση με στοιχεία που θα παραπέμπουν περισσότερο στην ηλεκτροκίνηση και στην αισθητική του Enyaq αλλά και κατ’ επέκταση του νέου μικρότερου, ηλεκτρικού SUV της Skoda, Elroq το οποίο θα δούμε στο κοντινό μέλλον.

Οι σημαντικότερες αλλαγές θα συντελεστούν ωστόσο στην αθέατη πλευρά του SUV που  στην νέα γενιά του θα κάνει την μετάβαση στην αρχιτεκτονική MQB Evo αντί της MQB A2 όπου βασίζεται μέχρι σήμερα.

Η συγκεκριμένη αλλαγή θα έχει ως αποτέλεσμα την ένταξη νέων κινητήρων στην γκάμα οι οποίοι θα συνδυάζονται με ήπια υβριδική αλλά και plug-in υβριδική τεχνολογία, βελτιώνοντας σημαντικά τόσο την προσφερόμενη ισχύ αλλά κυρίως την εξοικονόμηση καυσίμου. Από την γκάμα δεν πρόκειται να λείψει το diesel το οποίο θα εξακολουθεί να δίνει το παρών σε διαφορετικές διαμορφώσεις με δεδομένο και το μέγεθος του μοντέλου που θα εξακολουθήσει, φυσικά, να διατίθεται και ως επταθέσιο.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από την Skoda, θα επενδυθούν περίπου 12 εκ. ευρώ στο εργοστάσιο του Kvasiny προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες μετατροπές που θα επιτρέψουν την παραγωγή της νέας δεύτερης γενιάς του Kodiaq και των πολύ διαφορετικών σε τεχνολογικό επίπεδο, ήπιων υβριδικών και plug-in υβριδικών εκδόσεών του.

Μια άλλη μεγάλη αλλαγή θα αφορά τον ψηφιακό εξοπλισμό ο οποίος προδιαγράφεται σημαντικά αναβαθμισμένος με μεγαλύτερες οθόνες και για το infotainment και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στην ποιότητα των υλικών και φυσικά στην εργονομία η οποία συνδυαστικά με το επιβλητικό μέγεθος του SUV αλλά και τις περγαμηνές χρηστικότητας της τσεχικής φίρμας θα δημιουργούν ένα εξαιρετικά ελκυστικό συνδυασμό.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024