Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Nord Stream: «Η CIA γνώριζε ότι ουκρανική ομάδα θα επιτίθονταν στους αγωγούς» - «Οι ΗΠΑ προσπαθούν να αποκρύψουν τις ευθύνες τους» λέει η Ρωσία

Nord Stream: «Η CIA γνώριζε ότι ουκρανική ομάδα θα επιτίθονταν στους αγωγούς» – «Οι ΗΠΑ προσπαθούν να αποκρύψουν τις ευθύνες τους» λέει η Ρωσία

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η CIA γνώριζε εκ των προτέρων ότι ουκρανικές δυνάμεις, εν αγνοία του Ζελένσκι, θα επιτίθονταν στους Νord Stream - Για προσπάθεια αποπροσανατολισμού με «στημένα ρεπορτάζ» κάνει λόγο η Ρωσία που κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι προσπαθούν να κρύψουν τις ευθύνες τους

Η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα ότι έκθεση, σύμφωνα με την οποία η Ουάσιγκτον γνώριζε για το ουκρανικό σχέδιο επίθεσης στους αγωγούς μεταφοράς φυσικού αερίου Nord Stream, αποτελεί μέρος της συντονισμένης προσπάθειας της Δύσης να προκαλέσει σύγχυση στον κόσμο.

Η Washington Post ανέφερε σε άρθρο της χθες Τρίτη, επικαλούμενη πληροφορίες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο, ότι η CIA ενημερώθηκε τον Ιούνιο του 2022 από ευρωπαϊκή υπηρεσία Πληροφοριών ότι εξαμελής ομάδα των ειδικών δυνάμεων της Ουκρανίας σκόπευε να ανατινάξει τους αγωγούς.

«Η συντονισμένη εκστρατεία της Δύσης, υπό τις ΗΠΑ, να προκαλέσουν σύγχυση στη διεθνή κοινότητα εξυφαίνεται με άκομψο και προφανή τρόπο», σχολίασε ο Ρώσος διπλωμάτης Αντρέι Λεντένεφ στο Telegram, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Ο λόγος για τη διάδοση διάφορων θεωριών και εκδοχών, που υποστηρίζονται σε διαβόητα ‘εμπιστευτικά’ στοιχεία της τοπικής κοινότητας Πληροφοριών, είναι τόσο απλός που καταντά κοινοτοπία», πρόσθεσε.

«Δεν λυπούνται τις προσπάθειες για να μας κάνουν να ξεχάσουμε τις σκανδαλώδεις υποσχέσεις Αμερικανών αξιωματούχων να «βάλουν τέλος» στους αγωγούς μας. Καθώς και τα εμπόδια που έχουν υψώσει για να αποτρέψουν την έναρξη μιας διαφανούς διεθνούς έρευνας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, την οποία έχουν ζητήσει η Ρωσία, η Κίνα και η Βραζιλία», ανέφερε ακόμα ο Λεντένεφ υπενθυμίζοντας ότι η Μόσχα θεωρεί ότι πίσω από την επίθεση κρύβεται η Αμερική.

Τι ανέφερε η Washington Post

Όπως ανέφερε σε χθεσινό άρθρο της η Washington Post, ευρωπαϊκή υπηρεσία Πληροφοριών προειδοποίησε τη CIA τον Ιούνιο του 2022 ότι δύτες των ειδικών δυνάμεων της Ουκρανίας – που απαντούν απευθείας στον Ουκρανό επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων– σχεδίαζαν να ανατινάξουν τους αγωγούς Nord Stream.

Η εφημερίδα επικαλείται πληροφορίες που προήλθαν από τα απόρρητα έγγραφα, τα οποία δημοσίευσε στο διαδίκτυο ο νεαρός Αμερικανός στρατιωτικός Τζακ Τεξέιρα, προτού αποκαλυφθεί η διαρροή και συλληφθεί ο δράστης στα μέσα Απριλίου.

Σύμφωνα πάντα με την Washington Post, οι ΗΠΑ μόλις ενημερώθηκαν για το φερόμενο σχέδιο επίθεσης, προειδοποίησαν τους συμμάχους τους, περιλαμβανομένης της Γερμανίας.

Η ευρωπαϊκή υπηρεσία Πληροφοριών επεσήμανε ότι την επιχείρηση αυτή επόπτευε ο στρατηγός Βαλέρι Ζαλούζνι, εν αγνοία του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Sports in

Ο Κέιν δεν έχει αντίπαλο στη μάχη για το «Χρυσό Παπούτσι»

Ο Χάρι Κέϊν είναι στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων σκόρερ στα γήπεδα της Ευρώπης – Τέταρτος ο Βαγγέλης Παυλίδης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024