Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίσκεψη της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ στο Μαρόκο

Επίσκεψη της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ στο Μαρόκο

Η επίσκεψη αποτέλεσε μια νέα ευκαιρία να τονιστεί η μακραίωνη συνεργασία και φιλία μεταξύ Μαρόκου και ΗΠΑ.

Η Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Τζιλ Μπάιντεν, αναχώρησε από το Μαρακές στις 5 Ιουνίου, μετά από τριήμερη επίσκεψη στο Μαρόκο, συνοδευόμενη από την κόρη της Άσλεϊ Μπάιντεν και την αδελφή της Μπόμπι Τζέικομπς.
Η επίσκεψη αυτή της Τζιλ Μπάιντεν, ήταν μια νέα ευκαιρία να τονιστούν οι μακραίωνες σχέσεις συνεργασίας και φιλίας μεταξύ του Βασιλείου του Μαρόκου και των ΗΠΑ.

« Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ευγνώμονες για τη συνεργασία και τη μακραίωνη φιλία με το Μαρόκο. Υπό την ηγεσία της Α.Μ. βασιλιά Μοχάμεντ ΣΤ’, το Μαρόκο ενθαρρύνει μεταρρυθμίσεις που στοχεύουν στην ενδυνάμωση των γυναικών και των νέων, κάτι που αντανακλά τις κοινές μας προτεραιότητες », είπε η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια ομιλίας που εκφώνησε την Κυριακή στο Μαρακές.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της, η Τζιλ Μπάιντεν επισκέφθηκε ορισμένα ιδρύματα, ιδίως το Γυμνάσιο Ibn Al Arif που επωφελήθηκε από την πρωτοβουλία Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στο πλαίσιο του προγράμματος συνεργασίας Compact II, ένα πρόγραμμα που συνήφθη μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών, εκπροσωπήθηκε από την Millennium Challenge Corporation (MCC), και του οποίου η εφαρμογή ανατέθηκε στον οργανισμό Agence Millennium Challenge Account–Morocco (MCA-Morocco).

Η Πρώτη Κυρία των HΠA επισκέφθηκε επίσης τον σύλλογο Ennakhil για τη Γυναίκα και το Παιδί (Ennakhil pour la Femme et l’Enfant – AEFE), όπου ενημερώθηκε για προγράμματα με σκοπό την παροχή υποστήριξης σε γυναίκες και κορίτσια που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση.

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024