Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άνοιγμα Μπατίστ σε Παναθηναϊκό και Ευρώπη

Άνοιγμα Μπατίστ σε Παναθηναϊκό και Ευρώπη

Ένας από τους καλύτερους ξένους στην ιστορία του Παναθηναϊκού, ο προπονητής πλέον Μάικ Μπατίστ, έκανε… άνοιγμα προς τους πράσινους αλλά και την προπονητική στην Ευρώπη γενικότερα.

Ο Μάικ Μπατίστ, είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την παντοδυναμία του Παναθηναϊκού στην Ελλάδα και τις κατακτήσεις Euroleague της περασμένης δεκαετίας. Υπό τις οδηγίες του Ομπράντοβιτς εξελίχθηκε σε έναν από τους καλύτερους φόργουορντ στην Ευρώπη με το pick and roll μεταξύ αυτού και του Διαμαντίδη να μένει στην ιστορία.

Πλέον στα 45 του εξασκεί την προπονητική στο ΝΒΑ όπου έχει εργαστεί σε πέντε ομάδες ως τώρα σαν assistant coach (Μπρούκλιν Νετς, Σάρλοτ Χόρνετς, Ορλάντο Μάτζικ, Ουάσιγκτον Γουίζαρντς, Χιούστον Ρόκετς) και μιλώντας στον Κάιλ Χάινς και ένα podcast του για την Euroleague, έκανε ξεκάθαρο άνοιγμα ώστε να προπονήσει κάποια στιγμή ευρωπαϊκή ομάδα και γιατί όχι, τον Παναθηναϊκό:

«Ποτέ δεν έκλεισα την πόρτα σε αυτές τις ευκαιρίες. Το όνομά μου συνδέεται συνεχώς με τον Παναθηναϊκό, και ξέρετε πώς πάει αυτό, αλλά αυτά είναι για μένα απλώς φήμες. Τίποτα σοβαρό δεν συνέβη ποτέ από την πλευρά μου. Είμαι απόλυτα ανοιχτός σε οτιδήποτε».

Κάτι ανέφικτο βέβαια όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, για το άμεσο μέλλον τουλάχιστον, μιας και ετοιμάζεται να ξεκινήσει η εποχή Αταμάν στο τριφύλλι και μάλιστα με μεγάλες προσδοκίες. Ωστόσο ο Μπατίστ δεν σταματά να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στην Ευρώπη και την Eurolegue, αναφέροντας τους παίκτες που ξεχωρίζει αυτή τη στιγμή:

«Πάντα στηρίζω τους συμπατριώτες μου, καταλαβαίνετε τι εννοώ. Μου αρέσει να βλέπω τον Μάικ Τζέιμς. Ο Ντουέιν Μπέικον είναι επίσης ένας παίκτης που είχα προπονήσει στη Σάρλοτ και στο Ορλάντο, μου άρεσε να τον βλέπω στον Παναθηναϊκό. Μου αρέσει πολύ να βλέπω τον Λορέντζο Μπράουν. Αυτοί είναι παίκτες τους οποίους προσέχω πραγματικά».

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024