Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέντε δουλειές του σπιτιού που δεν ήξερα ότι μπορούσα να κάνω με το κινητό μου

Πέντε δουλειές του σπιτιού που δεν ήξερα ότι μπορούσα να κάνω με το κινητό μου

Τα μερεμέτια πολλοί εμίσησαν. Την ευκολία, όμως, ουδείς.

Ξέρεις πώς πάνε αυτά. Η μια δουλειά φέρνει την άλλη, κι εγώ που απλώς ήθελα να βάψω το σαλόνι μου, βρέθηκα ξαφνικά να κάνω μίνι ανακαίνιση. Εντάξει, το «ξαφνικά» δεν είναι και τόσο ακριβές. Στην πραγματικότητα, αρκετές από τις δουλειές που χρειάστηκε να κάνω έπρεπε να είχαν γίνει από καιρό, απλώς τώρα δεν γινόταν να τις αναβάλω περισσότερο. Όχι ότι έλειψαν και τα απρόοπτα.

Αυτά ήταν τα κακά νέα. Τα καλά, από την άλλη, ήταν ότι τελικά όλα μπορούσαν να γίνουν γρήγορα, σωστά και οικονομικά… από το κινητό μου.

Μπερδεύτηκες; Πιθανότατα, αρκεί όμως να σου πω τη λέξη Douleutaras για να καταλάβεις τα πάντα. Άλλωστε, όταν μοιράστηκα την ανάγκη μου να βρω άμεσα τις απαιτούμενες ειδικότητες (γιατί το DIY ή αλλιώς το φτιάχνω μόνη μου, ποτέ δεν υπήρξε το φόρτε μου), αυτή ακριβώς ήταν η απάντηση που μου έδωσαν οι φίλοι μου, σχεδόν με μια φωνή. Όμως εγώ θα μοιραστώ την εμπειρία μου στο σύνολό της – γιατί είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν αρκετοί που βρίσκονται στη θέση μου ή θα βρεθούν σε αυτή στο μέλλον.

Τι χρειαζόμουν, λοιπόν; Αλλαγή στο ξύλινο ρολό του παραθύρου, που είχε πια κλείσει τον κύκλο της ζωής του, πλήρες ημερών. Εγκατάσταση νέου σώματος καλοριφέρ – γιατί εννοείται ότι τότε ακριβώς αποφάσισε να τρυπήσει το παλιό. Μετακίνηση μιας πρίζας, που (spoiler alert) βρέθηκε πίσω από το νέο σώμα. Επιδιόρθωση του παρκέ που φούσκωσε από το νερό που έτρεχε από το τρύπιο καλοριφέρ. Και, φυσικά, ελαιοχρωματιστή. Πέντε ειδικότητες σα να λέμε.

Αρκούσε να συμπληρώσω μια σύντομη φόρμα στην πλατφόρμα του Douleutaras, τη Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι, ώστε μέσα σε 10 δευτερόλεπτα να έχω μπροστά μου μια λίστα με τους καλύτερους επαγγελματίες της περιοχής μου για κάθε εργασία που ήθελα. Το «καλύτερους» δε, ήταν επιβεβαιωμένο, αφού επρόκειτο για εκείνους που είχαν συγκεντρώσει τις κορυφαίες αξιολογήσεις από ένα πλήθος επιβεβαιωμένων χρηστών – κι όχι για εκείνους που ο κολλητός μου έχει ακούσει από «ένα φίλο, που ξέρει ένα φίλο, που ξέρει ένα φίλο».

Μην τα πολυλογώ, ανάμεσα στους 4.200 επαγγελματίες από περισσότερες από 90 ειδικότητες που βρίσκονταν στην πλατφόρμα, προφανώς υπήρχαν και εκείνοι που με ενδιέφεραν, και ο προηγμένος αλγόριθμος του Douleutaras  εμφάνισε τους καλύτερους επαγγελματίες κοντά στην περιοχή μου σε χρόνο dt. Αφού εξέτασα τα προφίλ τους, διάβασα τις κριτικές και είδα δείγματα της δουλειάς τους, πολύ γρήγορα το τηλέφωνό μου άρχισε να χτυπά: ήταν οι εξειδικευμένοι τεχνίτες που επικοινωνούσαν μαζί μου για να μου δώσουν προσφορές. Στον ελαιοχρωματιστή που κατέληξα να επιλέγω δεν πρόλαβα να σηκώσω το τηλέφωνο. Ευτυχώς, μπόρεσε εκείνος να επικοινωνήσει μαζί μου μέσω του online chat που έχει δημιουργήσει ο Douleutaras για αυτόν ακριβώς το σκοπό.

Πώς κατάφεραν οι επαγγελματίες να μου δώσουν προσφορά από απόσταση; Πέρα από τα βασικά (π.χ. τις διαστάσεις του χώρου και τα υλικά που θα χρησιμοποιούνταν), μέσα από το online chat μπόρεσα να τους δείξω τη βλάβη όταν ήταν απαραίτητο, αλλά και να λάβω από εκείνους επιπλέον φωτογραφίες και βίντεο από παλιότερες δουλειές τους. Το αποτέλεσμα ήταν να έχω εικόνα όχι μόνο του κόστους της εργασίας που χρειαζόμουν, αλλά και της σχέσης ποιότητας-τιμής που θα μπορούσα να επιτύχω στην κάθε περίπτωση.

Έτσι, όχι μόνο έκανα γρήγορα τις επιλογές μου, αλλά ήμουν και σίγουρη για αυτές. Άλλωστε, ο Douleutaras μου προσέφερε εγγύηση εξυπηρέτησης και ήταν στο πλευρό μου από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή των εργασιών. Η Ομάδα Υποστήριξης ήταν πρόθυμη να απαντήσει σε όλες μου τις απορίες, τα εργαλεία της πλατφόρμας μου εξασφάλιζαν εύκολη και άμεση επικοινωνία με τους τεχνίτες σε ό,τι χρειαζόμουν, ενώ το πιο εντυπωσιακό ήταν ότι όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού μου με τους επαγγελματίες έγιναν πράγματι στην ώρα τους. Όλα. Γεγονός που θα με ξάφνιαζε πολύ περισσότερο, αν δεν γνώριζα ότι ο Douleutaras έστελνε αυτόματες ειδοποιήσεις σε εκείνους, όπως και σε εμένα, πριν από το καθένα τους.

Κάπως έτσι, όλα τα βήματα της διαδικασίας, από την εύρεση του κατάλληλου επαγγελματία μέχρι την ολοκλήρωση του κάθε μερεμετιού κύλησαν ομαλά, εύκολα και οικονομικά. Ακόμη, όμως και αν κάτι δεν είχε πάει σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Douleutaras θα φρόντιζε να μου βρει τη λύση, μεσολαβώντας ανάμεσα σε εμένα και τον τεχνίτη, αλλά και προσφέροντας επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση κακοτεχνίας. Κάτι που, δεν ξέρω για εσάς, αλλά προσωπικά δεν μου έχει ξανατύχει μέχρι σήμερα.

Στο τέλος – και αφού καμάρωσα το ανανεωμένο και φρεσκοβαμμένο μου σπίτι – πρόσθεσα κι εγώ τις αξιολογήσεις μου στις διθυραμβικές κριτικές που δικαίως είχαν συγκεντρώσει οι επαγγελματίες που με εξυπηρέτησαν. Και περιττό να πω ότι κατέβασα και το Douleutaras app, για να βρίσκω ακόμη πιο εύκολα αυτό που χρειάζομαι, τη στιγμή που το χρειάζομαι.

Άλλωστε, η άνοιξη είναι εποχή για αλλαγές, και στην πλατφόρμα υπάρχουν όλοι όσοι χρειάζομαι για να τις κάνω πράξη. Είτε πρόκειται για ηλεκτρολόγο, υδραυλικό ή ξυλουργό, είτε για κηπουρό, ψυκτικό ή τεχνίτη τεντών. Το σπίτι λοιπόν βρήκε τον μάστορά του!

Θέλεις κι εσύ κάποια αλλαγή στο σπίτι σου; Βρες τον μάστορά σου!

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024